Hemşirelik kazanmak isteyen adayları meraklandıran konular! Hemşire olmak için kaç net gerekir?

Üniversite sınavından sonra adayların tercih heyecanı başladı. Üniversite ve bölüm tercihi yapacaklar, hangi bölümün kaç puan ve net istediğini araştırmaya başladı. Peki, hemşirelik için kaç net gerekiyor? Hemşire olmak için kaç puan gerekir?

Bireyi, aileyi ve toplum sağlığını doğrudan etkileyen hemşirelik mesleği, odaklı ve titiz bir çalışmayı gerektirecek önemli meslek dallarından biridir. Türkiye'de sağlık meslek liseleri, sağlık sektörüne donanımlı meslek erbapları kazandırmak için önemli kurumlardır. Ancak hemşire olabilmek için sağlık meslek lisesi bitirmek yeterli değil; üniversitelerde 4 yıllık hemşirelik programı başarıyla tamamlanmalıdır. Üniversite sınavında ter döken adayların tercih heyecanı başladı. Hemşirelik bölümü isteyen adaylar ise hemşire olmak için kaç puan gerektiğini merak ediyor. İşte detaylar...

HEMŞİRE OLMAK İÇİN KAÇ PUAN / NET GEREKİR?

Hemşire olmak isteyen adaylar üniversite sınavında Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Matematik Geometri, Fizik Kimya Biyoloji alanlarından soru çözmüş olmalıdır. Ancak bu derslerin önem sırası değişkenlik gösterir. Hemşirelik sayısal alandan öğrenci kabul ettiği için en çok fizik, kimya, biyoloji, matematik ve geometri önemlidir.

Hemşirelik için hangi dersten kaç net gerekir?

  • Fizik Kimya Biyoloji: En az 24-25 net

  • Matematik Geometri: En az 25 net.

  • Sosyal Bilimler: En az 7 net.

Yanı sıra hemşirelik bölümü kazanmak için kaç puan gerekir?

Her üniversitenin puan aralığı farklı olabilir. Taban puanı en yüksek üniversiteye göre;

  • YKS say puan türünde en az 360 almak gerekir.

  • TYT sınavında en az 63-64 net yapılmalıdır.

  • AYT sınavında ise en az 39 net yapılmalıdır.

  • Hemşirelik için hangi dersler iyi olmalıdır?

Hemşirelik sayısal bir bölüm olduğu için Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik ve Geometri dersleri iyi olmalıdır.

Bu nedenle üniversite sınavına sayısal alandan giriş yapmalısınız.

  • Hemşirelik kazanmak için günde kaç soru çözmek gerekir?

TYT sınavında lise 9 ve 10. sınıfta öğrenilen temel beceriler test edilir. AYT'de ise alan yönelik, lise 11 ve 12. sınıftaki konulardan soru gelmektedir. Her öğrencinin öğrenme ve öğrendiğini uygulama yöntemleri çeşitlilik gösterebilir. Bu nedenle kişinin becerilerine göre çalışma programı özenle hazırlanmalıdır.

Farkı soru tarzlarını görmek için ne kadar fazla soru çözülse o kadar iyidir. Verimlilik açısından günde kaç soru çözeceğinizi kendiniz belirlemelisiniz. Bu konuda rehber öğretmeninizden destek alabilirsiniz.

ETİKETLER

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0