Yeni nikah trendi: Gökyüzünde 'evet'! Balonda nikah kıymaya olan ilgi artıyor

Evlilik hazırlığındaki gençler, düğünlerinin unutulmaz olması için değişik fikirler üretmeye çalışabiliyor. Son zamanların yeni modası ise sıcak hava balonunda nikah kıymak! Gökyüzünde 'evet' demeye olan ilgi gün geçtikçe artıyor.

Türkiye'nin çeşitli turistik lokasyonlarında çok sayıda işletme tarafından balonla uçuş gerçekleştiriliyor. Kapadokya, Pamukkale, Ihlara Vadisi, Frig Vadisi, Aspendos ve birçok bölgede toplamda 67 işletmedeki 431 balon, Türkiye semalarında havalanıyor. Geçtiğimiz yıl tam 36 bin 810 kez, 747 binden fazla yerli ve yabancı turist sıcak hava balonuyla uçuş yaptı. Git gide büyüyen balon sektörü hizmetlerini turizmden nikah merasimine kadar genişletti. Son yılların yeni trendi gökyüzünde nikah kıymak!

balonda nikah

balonda nikah

YENİ NİKAH TRENDİ: GÖKYÜZÜNDE "EVET"

Bir önceki yıla göre geçtiğimiz sene balon teknik personel sayısı yüzde 14 artış göstererek 575'ten 654'e yükseldi ve 387 balon pilotu belgeli olarak hizmete başladı. Bu büyüyen sektör hizmetlerini de genişletiyor. Böylece evlilik teklifi, doğum günü, nikah ve istenilen çeşitli konseptlerde hizmet verebiliyor.

Türkiye'de ilk kez balonda nikah 1999 yılında kıyıldı. Gökyüzünde 'evet' deme fikri diğer çiftlerce de beğenilince alternatifler arasına girdi. Sıcak hava balonunda yerden yüksekte imza atan çiftler zemine iniş yaptıktan sonra, iniş alanında hazırlanan kokteylde aileleriyle ve sevdikleriyle düğün kutlaması yapıyor. Son zamanlarda balonun indiği yerde kokteyl düzenleme konseptine oldukça ilgi mevcut.

Anadolu Ajansı'na (AA) verdiği röportajda talebe göre balonlarda etkinlikler düzenlediklerini söyleyen Rainbow Balloon İşletme Müdürü Filiz Karatut, 2 ila 36 kişi taşıma kapasiteli balonlar ve gelin-damat, nikah memuru, şahitler ve fotoğrafçının sığacağı 5-6 kişilik balonlarla hizmet sunduklarını belirtti.

C vitamini içeren güneş kremi ne işe yarar? Garnier C vitaminli güneş koruyucu nasıl kullanılır

İLİŞKİLİ HABER

C vitamini içeren güneş kremi ne işe yarar? Garnier C vitaminli güneş koruyucu nasıl kullanılır
Denizli uzaksa Giresun’a! Göksu travertenleri ilgi görüyor

İLİŞKİLİ HABER

Denizli uzaksa Giresun’a! Göksu travertenleri ilgi görüyor
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Bandırmalı 3 gün önce

Hava' dan gelen nikahlar da, suya gidiyor......