En büyük hayaliydi! 'Çocuğun olamaz' denilen adam 47 yaşında baba oldu

Muğla'nın Milas ilçesinde doktorların kısır olduğunu ve hiçbir şekilde baba olamayacağını söylediği 47 yaşındaki Melih Apaydın, 1 yıllık tedavinin ardından bebeğini kucağına aldı.

Milas'ta yaşayan Melih Apaydın, doğuştan azospermi (erkek üreme organında sperm olmaması) hastalığı ile dünyaya geldi. Küçük yaşta ameliyat geçiren Apaydın'ın yukarıda olan testisleri aşağı alındı ancak doktorlar adamın çocuk sahibi olmasının mümkün olmadığını söyledi. Apaydın, 1997 yılında yaptığı ilk evliliğini çocuğu olmadığı için 5 yıl sonra, 2002 yılında sonlandırdı. 2017 yılında 38 yaşındaki İpek Hanım'la ikinci evliliğini gerçekleştiren Melih Apaydın, çocuk sahibi olabilmek için tüp bebek tedavisini araştırmaya başladı.

1 YILLIK TEDAVİNİN ARDINDAN BABA OLDU

Sosyal medya üzerinden tüp bebek tedavisini araştıran çift, Kayseri'de Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner ile iletişime geçerek tedavi sürecine başladı. Apaydın, 1 yıl boyunca ilaç ve iğne tedavisi gördü. Çift, 1 yıllık tedavi sürecinin ardından minik oğulları Buğra'yı kucaklarına alabildi.

Yaşadıklarını anlatan Apaydın, "Ben doğduğumda ailem biliyormuş. Testislerim yukarıda doğmuşum. Operasyon ile aşağıya alınmış. Ameliyatı yapan doktor, aileme çocuğumun olamayacağını söylemiş. İlk evliliğimi yaptım. Çocuğum olmayınca ailem tarafından bu konu bana söylendi. Çeşitli tedavi yöntemlerini çok araştırdık ve uğraştık. İlk evliliğim de bu yüzden sona erdi. Benim çocuğum olmuyor diye tepki ile karşılandım. İlk evliliğim sona erince çocuğu da evliliği de unuttum. Bir süre hayata küstüm" şeklinde konuştu.

Daha sonra İpek Hanım'la tanışan Apaydın, "Sonra eşimle tanıştım. Onun da ikinci evliliği. İlk evliliğinden bir çocuğu vardı. O yüzden de o çocuğu da kendi çocuğum olarak kabullendim. Eşimin tavsiyesiyle bazı tedavi yöntemleri uygulamak için doktorlara başvurduk. İzmir, İstanbul ve Muğla'da bazı doktorlarla görüştük. Bana, 'Kısırsın, hiçbir şekilde çocuğun olmaz daha fazla boş yere para dökme' dendi. Sosyal medya üzerinden Gökalp hocayı bulduk ve Kayseri'ye geldik. Bir seneye yakın bir süre tedavi gördüm. Ne söylendiyse eşim ve ben birebir uyguladık. Sonrasında mucize bir şekilde çocuğum oldu. İnşallah bugün de alıp gidiyoruz. Şu an tam 1 haftalık. Bu his tarif edilemez. 27 yıldır kurduğum hayal gerçek oldu. Sanki ölüp tekrar doğmuşum gibi" diye devam etti.

"UMUTSUZLUĞA KAPILMAYIN"

İpek Apaydın ise çocuk sahibi olduktan sonra eşinin yüzünde ilk kez gerçek bir gülümseme gördüğünü belirtti ve "Çocuğu olduğu için bir haftadır mutluluktan ayakları yere basmıyor. Bir babanın bu kadar mutlu olabileceğini hiç düşünmemiştim. Herkesin buraya gelip tedavi olmasını isterim. Çocuğu olmuyor diye umutsuzluğa kapılmasınlar" dedi.

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

İmtihan 2 ay önce

Bu abinin ilk yaşadıklarını birebir ben de yaşadım çocuğum olmadığı için 12 yıllık evliliğim sona erdi bende malesef hayata ve evliliğe küstüm ama bu abinin adına çok mutlu oldum.

Toplam 4 beğeni