Yabancı uyruklu evliliklerle ilgili Bakanlık'tan yeni karar! Artık o kadar kolay olmayacak

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, düzensiz göçle mücadele adına yabancı uyruklu vatandaşlarla evlilik işlemleri hakkında yeni bir karar aldı.

Özellikle 2000'li yıllardan itibaren Türk vatandaşlarının yabancı uyruklu vatandaşlar ile evlilik işlemlerinde ciddi bir artış gözlemleniyor. Bu tür evliliklerin bir kısmı ise Türk vatandaşlığı alabilmek adına gerçekleştirilen formalite evlilikler. İçişleri Bakanlığı, kamu düzeninin sağlanması ve düzensiz göçün kontrol altına alınması amacıyla yabancı uyruklu vatandaşlarla yapılan evliliklere ilişkin yeni bir karar aldı. Evlendirme memurluklarına gönderilen yazıda evlenmek isteyen vatandaşların ülkede kalış hakkı olması zorunluluğu getirildi.

Yabancı uyruklu biriyle evlenmek

Yabancı uyruklu biriyle evlenmek

YABANCI UYRUKLU EVLİLİKLERE İLİŞKİN YENİ KARAR

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, yabancı uyrukluların evlilik işlemlerine ilişkin evlendirme memurluklarına yeni bir yazı gönderdi. Yabancı uyruklu vatandaşların Türk vatandaşlarıyla evliliğinin, Türkiye'de ikamet izni almak için suistimale açık bir konu olduğu belirtildi. Evliliğin vatandaşlık almanın kapısını açtığı gerekçesiyle Türk vatandaşıyla evlenmek isteyen yabancıların Türkiye'de kalış hakkı bulunmaması durumunda evlilik müracaatının alınmamasına karar verdi.ü

Evlendirme memurluklarına gönderilen yazıda "Kamu düzeninin sağlanması ve düzensiz göç ile etkin mücadele edilebilmesi amacıyla bir Türk ile bir yabancının veya iki yabancının evlenme işlemlerinde yabancı uyruklu kişinin geçerli pasaportu veya pasaport yerine geçen belge ile birlikte ülkemizde yasal kalış hakkının olması halinde evlenme müracaatının alınması ve durumun, ilinizdeki tüm evlendirme memurluklarına duyurulması." ifadelerine yer verildi.

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0