Telefon bağımlısı eşler dikkat! İnternet bağımlılığı boşanma davasında kusurlu davranış sayıldı

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi 'internet bağımlısı eşin evine, eşine ve çocuğuna yeterli ilgiyi göstermemesi boşanma sebebidir' diyerek emsal bir karar imza attı.

Bir bağımlılık türü olan internet bağımlılığı, günümüzde çocuk ya da yetişkin her yaştan kişinin problemi olabiliyor. Birçok ebeveyn evde dinlendikleri zaman dilimini telefonlarında çeşitli sosyal medya uygulamalarında geçirerek harcıyor. Bu durum çocuklara da kötü örnek teşkil edebiliyor. Kocaeli'nin Gebze ilçesinde internet bağımlılığı boşanma sebebi olarak gösterildi ve mahkeme bu durumu 'kusurlu davranış' olarak değerlendirdi. Karşılıklı açılan boşanma davasında eşlerden birinin internet bağımlısı olması haklı boşanma sebebi olarak gösterildi.

Gebze Aile Mahkemesi'nde görülen davanın taraf vekilleri istinaf yoluna gitti ancak yapılan başvurular Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi 2. Hukuk Dairesi tarafından reddedildi. Bu kez de temyiz yoluna giden vekiller dosyayı Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'ne gönderdi.

İnternet bağımlılığı boşanma davasında kusurlu davranış sayıldı

İnternet bağımlılığı boşanma davasında kusurlu davranış sayıldı

İNTERNET BAĞIMLILIĞI BOŞANMA DAVASINDA 'KUSURLU DAVRANIŞ'

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, kusur incelemesi yönünden her iki eşin temyiz itirazını da reddetti. Yargıtay tarafından verilen onama ilamında şu ifadelere yer verildi:

"Tarafların iddia, savunma ve dayandıkları belgelere, uyuşmazlığın hukuki nitelendirilmesi ile uygulanması gereken hukuk kurallarına, dava şartlarına, yargılamaya hâkim olan ilkelere, ispat kurallarına ve temyiz olunan kararda belirtilen gerekçelere göre davacı-davalı erkek vekilinin temyiz itirazları yerinde görülmemiştir. Tarafların iddia, savunma ve dayandıkları belgelere, uyuşmazlığın hukuki nitelendirilmesi ile uygulanması gereken hukuk kurallarına, dava şartlarına, yargılamaya hâkim olan ilkelere, ispat kurallarına ve temyiz olunan kararda belirtilen gerekçelere göre davalı-davacı kadın vekilinin temyiz itirazları yerinde görülmemiştir".

Böylece internet bağımlısı eşin; evine, eşine ve çocuğuna yeterli ilgiyi göstermemesi boşanma sebebi olduğu Yargıtay 2. Hukuk Dairesi tarafından da kabul edilmiş oldu.

Evde bakım maaşı ne kadar? 4 Temmuz 2024 Evde bakım maaşı yattı mı? Bakım maaşı yatan iller

İLİŞKİLİ HABER

Evde bakım maaşı ne kadar? 4 Temmuz 2024 Evde bakım maaşı yattı mı? Bakım maaşı yatan iller
Kahvaltıda peynir yemek yaşamı uzatıyor! Çin’deki yeni araştırma herkesi şaşırttı

İLİŞKİLİ HABER

Kahvaltıda peynir yemek yaşamı uzatıyor! Çin’deki yeni araştırma herkesi şaşırttı
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0