Eşinin ailesine anne baba demeyen kadına büyük şok! Boşanma davasında ağır kusur sayıldı

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, yerel bir mahkemede görülen bir boşanma davasında eşinin anne babasına, 'anne' ve 'baba' olarak hitap etmeyen kadının kusurlu bulunduğu kararı hukuka uygun buldu.

Bursa 8. Aile Mahkemesi'nde görülen bir boşanma davası gündem oldu. Erkeğin açtığı davada kadının, kayınvalide ve kayınpederine gereken saygıyı göstermediği, 'anne' ve 'baba' diye hitap etmediği, küçük olayları bile abartarak kendisine baskı kurduğu ve kıskançlıklar yaptığı iddia edildi. Söz konusu iddiaları sunan erkek, evliliklerinin temelden sarsıldığını öne sürerek eşine boşanma davası açtı.

KADIN İDDİALARA KARŞI ÇIKARAK TAMİNAT TALEP ETTİ

Eşi tarafından ileri sürülen iddialara karşı dava açan kadın, bunların doğru olmadığını; eşinin kendisine ve çocuklarına vakit ayırmadığını, küfürlü mesajlar gönderdiğini, kendisini istemediğini belirtti ve 50 bin TL maddi, 50 bin TL de manevi olmak üzere toplam 100 bin TL tazminat talep etti.

TALEBE RED GELDİ

Yerel mahkeme, davalı kadının kayınvalidesi ve kayınpederine 'anne baba' şeklinde hitap etmediği, onlara karşı soğuk davrandığı, eşine karşı aşırı kıskançlık sergilediği, evi terk ettiği gerekçesiyle kadını tam kusurlu sayarak tarafların boşanmalarına, kadının tazminat taleplerinin reddine hükmetti.

YARGITAY AĞIR KUSUR KABUL ETTİ

Mahkemenin kararına karşı yapılan istinaf başvurusu üzerine dosyayı inceleyen Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 2. Hukuk Dairesi, "evlilik birliği içerisinde kadının kayınvalidesi ve kayınpederine 'anne baba' şeklinde hitap etmediği" şeklindeki davranışın evlilik birliğini temelinden sarsacak şekilde kusur olmadığı gerekçesiyle tarafların eşit kusurlu olduğuna hükmetti ve böylece istinaf başvurusunun kısmen kabulüne karar verdi.

Eşinin ailesine anne baba dememek boşanma davasında tam kusur sayıldı

Eşinin ailesine anne baba dememek boşanma davasında tam kusur sayıldı

İstinaf kararı temyiz edilince dosya Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'ne geçti. Yargıtay ise kayınvalidesi ve kayınpederine "anne baba" şeklinde hitap etmeyen kadını boşanmada ağır kusurlu bularak istinaf kararının bozulmasına, tarafların boşanmalarına ilişkin kararın ise onanmasına karar verdi.

Yargıtay'ın incelemesinde tarafların kusur oranlarının belirlenmesi yönünden yapılan değerlendirmenin hatalı olduğuna, evlilik birliğinin temelden sarsıldığına ve boşanmaya ilişkin kararın yasal hükümlere uygun olduğuna karar verildi.

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0