Eşinin ailesiyle görüşmek istemeyen kadına büyük şok! Yargıtay'dan emsal boşanma kararı

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, bir boşanma davasında, kocasının kardeşi ve akrabalarıyla görüşmek istemeyen ve onlara kötü davranan kadını kusurlu bulan mahkeme kararını onadı.

Ankara'da bir çiftin boşanma davasında emsal bir karara varıldı. Kadın, eşinin kendisine şiddet uyguladığı, kocasının ailesi tarafından evliliklerine müdahale edildiği ve kocasının bu müdahaleye sessiz kaldığı, ayrıca kumar oynamayı alışkanlık halinde getirdiği, bu nedenle evlilik birliğinin temelinden sarsıldığı gerekçelerini sunarak Ankara 7. Aile Mahkemesi'nde boşanma davası açtı ve tazminat talebinde bulundu.

'AKRABALARIMLA GÖRÜŞMÜYOR' DİYEREK KARŞI DAVA AÇTI

Karısının iddialarına karşı dava açan adam, karısının kendisine sevgi ve saygı göstermediğini, evlilik birliğinin üzerine yüklediği görevleri yerine getirmediğini, akrabalarıyla görüşmediğini, kendisini aşağıladığını ve başkalarıyla kıyasladığını belirtti. Bunun üzerine boşanmalarına karar verilmesini ve lehine tazminata hükmedilmesini talep etti.

Mahkeme tarafından deliller toplandı ve tanık beyanları dinlendi. Bu doğrultuda kocasının kardeşi ve akrabalarıyla görüşmek istemeyen, karşılaştıklarında onlara kötü davranan, ev işleriyle ilgilenmeyen, çocuklara kahvaltı hazırlamayan kadın az kusurlu bulundu. Kumar oynamayı alışkanlık haline getiren, evliliği ekonomik açıdan zora sokan koca ise ağır kusurlu bulundu. Böylece mahkeme, tarafların boşanmalarına, boşanmada az kusurlu sayılan kadına maddi ve manevi toplam 60 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi. Ancak adam bu karardan memnun olmadı.

İSTİNAF EŞİT KUSURLU BULDU

İtiraz üzerine dosya istinaf mahkemesine taşındı. Dosyayı inceleyen Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1. Hukuk Dairesi, eşlerin kusur oranlarının eşit olduğuna hükmederek, boşanma kararının onanmasına, kadın lehine verilen maddi ve manevi tazminat kararının ise kaldırılmasına karar verdi.

Yargıtaydan emsal boşanma kararı

Yargıtaydan emsal boşanma kararı

OY BİRLİĞİYLE ONANDI

Bu sefer de kadın, istinaf kararını temyiz etti. Temyiz incelemesi yapan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, istinaf kararında hukuka aykırılık bulunmadığını tespit etti ve kararı oy birliğiyle onadı. Temyiz isteminin reddine karar verildi.

Sağlık memuruydu, internetten öğrendiği meslekle hayatı değişti

İLİŞKİLİ HABER

Sağlık memuruydu, internetten öğrendiği meslekle hayatı değişti
9 yıldır konuşamayan 16 yaşındaki Leyla Kuranı Kerim vesilesiyle sesini duyurabiliyor

İLİŞKİLİ HABER

9 yıldır konuşamayan 16 yaşındaki Leyla Kuranı Kerim vesilesiyle sesini duyurabiliyor
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0