Çalışan annelere kreş desteği nedir? Analık izni, süt izni, emzirme odası...

İş hayatında yer alan anneler için hangi hakların söz konusu olduğu merak ediliyor. Adıyaman Milletvekili ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Doç. Dr. Resul Kurt, çalışan annelerin çocukları için kreş hakkı, süt izni ve emzirme odası şartları hakkında açıklamada bulundu.

Çalışan kadınların anne olması, çocuklar için belirli düzenlemeleri de beraberinde getiriyor. Süt izni hakkının yanı sıra işverenlerin yapması gerekenler değişiklik gösterebiliyor. Adıyaman Milletvekili ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Doç. Dr. Resul Kurt, anne olan kadınlar için hangi hakların olduğunu detaylıca açıkladı.

İşte süt izni, emzirme odası ve kreş açılması zorunluluğu hakkında bilinmesi gerekenler...

Evlilik tazminatı nasıl alınır 2024? Herkes evlilik tazminatı alabilir mi?İLİŞKİLİ HABEREvlilik tazminatı nasıl alınır 2024? Herkes evlilik tazminatı alabilir mi?

İŞ YERİNDE EMZİRME ODASI VE KREŞ AÇILMA ZORUNLULUĞU

İş yerindeki kadın çalışan sayısı 100 ila 150 arasındaysa iş yerinde en çok 250 metre yakında emzirme odası açılmalıdır. İş yerindeki kadın çalışan sayısı 150’den fazla ise bu defa emzirme odasının yanında işveren tarafından kreş de açılmalıdır. İşverenler kreş yükümlülüğünü çalışanı herhangi bir yük altına sokmadan fatura karşılığı kreşe ödeme yaparak da karşılayabilmektedir. İşverenler tarafından kreş bedelinin ödenmesi halinde ise brüt asgari ücretin yarısına kadar ödenen bedeller, gelir vergisine tabi olmamaktadır.

ÜCRETLİ VEYA ÜCRETSİZ İZİN OLMASI İŞVERENİN TAKDİRİNDE

Kadın çalışanın evlat edinmesi halinde ise 8 haftalık analık izni, yarım çalışma, 6 aya kadar ücretsiz izin, süt izni, ilköğretim çağına kadar yapılan kısmi süreli çalışma hakları bulunmaktadır. Ancak evlat edinme halinde geçici iş göremezlik ödeneği söz konusu olmayacaktır, bu sürelerin ücretli veya ücretsiz izin olarak kabul edilmesi işveren takdirinde olacaktır.

İtalyan Bob saç modası trendlerde! İtalyan Bob kimlere yakışır?

İLİŞKİLİ HABER

İtalyan Bob saç modası trendlerde! İtalyan Bob kimlere yakışır?
Düğünde takılan takılar için yeni karar! Yargıtay içtihadını değiştirdi

İLİŞKİLİ HABER

Düğünde takılan takılar için yeni karar! Yargıtay içtihadını değiştirdi
Elif Sena Demiroğlu Yasemin.com - Editör
Yasemin - Elif Sena Demiroğlu

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul’da doğdu. Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2020 yılında yüksek onur öğrencisi olarak mezun oldu. Üniversite döneminde 30. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışmasında 3.’lük ödülü almaya hak kazandı. Üsküdar Üniversitesinde Medya ve Kültürel Çalışmalar alanında yüksek lisans eğitimine devam etti. İş hayatına haber editörü olarak başladı ve ardından kurumsal iletişim uzmanı olarak çalıştı. Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nda 3 yıla yakın kurumsal iletişim uzmanı olarak deneyim yaparken bir yandan Gençlik Liderliği Eğitim Programı'nda proje koordinatör yardımcısı olarak görev aldı. Sunucu olarak yer aldığı Balkan Sözlüğü programı TRT Türk’te dönemsel olarak yayınlandı. Sivil toplum kuruluşları ile gençlik çalışmalarında gönüllülük faaliyetlerinde bulunmaya ve amatör fotoğrafçılık yapmaya devam ederken meslek hayatına Yasemin.com ’da “Asistan Editör” olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0