Evlenmeden önce söyleyin! Eşinden gizlediği bilgi 'evliliğin iptali'ne sebep oldu

Antalya'da bir adam eşinin evlenmeden önce karıştığı bazı suçları kendisinden gizlediği ve evlendikten sonra öğrendiği gerekçesiyle evliliğin iptali davası açtı. Yargıtay, meseleyi "önemli nitelikte yanıltma" kabul ederek evliliğin iptaline karar verdi.

Bir adam eşinin kendisiyle evlenmeden önce 2 farklı hırsızlık olayından hüküm giydiğini ve bunu kendisinden sakladığını öğrendi. Eşinin suçlarından sonradan haberdar olan adam, evliliğin iptali için Antalya Aile Mahkemesi'ne başvurdu. Adam mahkemeye sunduğu dilekçede karısının evlenmeden önce 2 ayrı hırsızlık suçuna karıştığını, eşinin evlenirken bu durumu kendisinden gizlediğini ve tüm bunları evlendikten sonra öğrendiğini belirterek evliliğin iptalini talep etti. Mahkeme davayı kabul ederken, davalı eş durumu kabullenemedi ve istinafa taşıdı.

Kadının istinaf başvurusunu inceleyen Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 2. Hukuk Dairesi, gerekçenin evliliğin iptal davasında geçerli olmadığına karar verdi. Bu sefer de adam karardan memnun olmadı ve dosyayı Yargıtay'a taşıdı.

Hırsızlık suçunu gizlemek evliliğin iptaline sebep oldu

Hırsızlık suçunu gizlemek evliliğin iptaline sebep oldu

YARGITAY'DAN EMSAL KARAR!

Dosyayı inceleyen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, 2 ayrı hırsızlık suçundan ceza alan kadının, yüz kızartıcı suçlardan birini işlediğini ve bu durumu bilmeyen biriyle evlenmesinde "önemli nitelikte yanıltma" bulunduğunu ifade etti. Bu durumun erkek için yaşamayı çekilmez bir hale sokacağının belirtildiği kararda istinafın verdiği karar bozuldu ve içtihatlara giderek evliliği iptali kararlaştırıldı.

Evli erkeklerle alakalı ilginç gerçek ortaya çıktı! Araştırma sonuçları şaşırttı

İLİŞKİLİ HABER

Evli erkeklerle alakalı ilginç gerçek ortaya çıktı! Araştırma sonuçları şaşırttı
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Aksakallı 2 hafta önce

Adam belki pişman olmuştur.Mesela!! Evlilik müessesine bir dinamit daha.