Evli erkeklerle alakalı ilginç gerçek ortaya çıktı! Araştırma sonuçları şaşırttı

Kanada'nın Toronto Üniversitesi tarafından yürütülen bir araştırmada 3 yıl boyunca 7 binden fazla Kanada vatandaşının yaşlanma süreçleri incelendi ve medeni durumuyla kolerasyon tespit edildi. Buna göre evli erkekler, bekarlara göre daha sağlıklı yaşlanıyor.

Evlilik hayatı kadınlar ve erkekler üzerinde farklı etkiler doğurabiliyor. Kanadalılar üzerinde yapılan çalışma, 'bekarlık sultanlıktır' sözünün özellikle erkekler için doğru olmadığını ortaya çıkardı. 3 yıl boyunca yürütülen çalışmada 60 ve üzeri yaşlarında 7 bin 600 Kanada vatandaşı incelendi. International Social Work dergisinde yayınlanan araştırmada evli erkekler bekar erkeklere oranla 2 kat daha iyi yaşlanıyor.

EVLİ ERKEKLER DAHA SAĞLIKLI

Yaşlanma üzerinde çalışma yapan araştırmacılar, ideal yaşlanmayı "günlük aktiviteleri engelleyen ciddi fiziksel, bilişsel, zihinsel ya da duygusal durumlardan uzak durmak" olarak tanımladı ve yüksek düzeyde mutluluğun, fiziksel ve zihinsel sağlığın yaşlanma üzerinde olumlu etkisi olduğunu kaydetti. Bu da evlilikle ilişkilendirildi. Evliliğin özellikle erkekler üzerinde olumlu bir etkisi olduğu tespit edildi.

Evli erkekler evli kadınlardan daha iyi yaşlanıyor

Evli erkekler evli kadınlardan daha iyi yaşlanıyor

Toronto Üniversitesi'nde araştırmacıyı yürüten Prof. Dr. David Burnes, bu durumu, "Evli insanlar birbirlerini sigarayı bırakmak ya da düzenli egzersiz yapmak gibi sağlıklı davranışları benimsemeye ya da sürdürmeye teşvik ediyor olabilir." şeklinde değerlendirildi.

KADINLARDA DURUM FARKLI

Kadınlarda ise durum aynı değil. Araştırmacılar bekar kadınların evli, eşlerini kaybetmiş ya da boşanmış kadınlardan daha sağlıklı yaşlandığını ortaya koydu.

Evlenmeden önce söyleyin! Eşinden gizlediği bilgi 'evliliğin iptali'ne sebep oldu

İLİŞKİLİ HABER

Evlenmeden önce söyleyin! Eşinden gizlediği bilgi 'evliliğin iptali'ne sebep oldu
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0