Çocuklar için inanılmaz başarı kaynağı: Bu meyveler zeka geliştiriyor!

Okulların başlamasıyla çocukların derslere konsantrasyon olabilmesi ve yeterli enerjide olabilmeleri önemli bir noktada yer alıyor. Bazı meyveler ise özellikle zeka geliştirici özelliğiyle çocukların başarısına katkı sağlıyor.

Tüketilen bazı besinlerin vücut sağlığında nokta atışı etkilere sahip olduğunu biliyoruz. Bazı meyveler, çocuklardaki bilişsel becerileri geliştirme konusunda oldukça etkili. 

Okul döneminin başlamasıyla ebeveynler, çocukların zekasını güçlendirecek besinleri merak ediyor. Limon, muz, elma, vitamin ve çocukların gelişimine katkıda bulunan besinler arasında yer alıyor. Çocukların meyve tüketimi, bağışıklık güçlendiriyor, kalp sağlığını düzenliyor ve bilişsel becerileri geliştiriyor. 

Sadece 3 meyve takviyesiyle çocukların başarısını 2 katına çıkarmak mümkün. İşte o meyveler...

ÜZÜM

Üzüm, ince zar gibi kabuğu ve çekirdekli yapısıyla oldukça faydalı bir meyve. İçerdiği vitamin ve mineral gibi besin değerleri ile çocukların sağlığına destek olur. Vücudu çeşitli hastalıklardan koruyan üzümün kurusu da tercih edilebilir.

Çocuğu okula başlayacak veliler dikkat! İlk defa okula başlayan çocuğa nasıl davranmalı? İLİŞKİLİ HABERÇocuğu okula başlayacak veliler dikkat! İlk defa okula başlayan çocuğa nasıl davranmalı?

BÖĞÜRTLEN

İyi bir antioksidan olan böğürtlen, aynı zamanda C vitamini kaynağı. Bağışıklık güçlendirme özelliği olan böğürtlenin, beyin fonksiyonlarını geliştirmede önemli olduğu biliniyor. Hafızayı güçlendiren, bilişsel yetenekleri geliştiren böğürtlen, çocukların performansına etki ediyor.

MUZ

Zengin karbonhidrat kaynağı olan muz, çocuklara enerji sağlayan bir meyvedir. Çocuklar için tercih edilebilecek vitamin kaynağı besinlerden biri olan muzun içeriğinde B6, C ve A vitaminleri yer alıyor. Aynı zamanda diyet lifi içeren bu besin potasyum kaynağı olarak biliniyor. Sıfır yağ içeriği olan muzun cilde parlaklık verdiği ve görme yeteneğini geliştirdiği belirtiliyor.

Elif Sena Demiroğlu Yasemin.com - Editör
Yasemin - Elif Sena Demiroğlu

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul’da doğdu. Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2020 yılında yüksek onur öğrencisi olarak mezun oldu. Üniversite döneminde 30. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışmasında 3.’lük ödülü almaya hak kazandı. Üsküdar Üniversitesinde Medya ve Kültürel Çalışmalar alanında yüksek lisans eğitimine devam etti. İş hayatına haber editörü olarak başladı ve ardından kurumsal iletişim uzmanı olarak çalıştı. Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nda 3 yıla yakın kurumsal iletişim uzmanı olarak deneyim yaparken bir yandan Gençlik Liderliği Eğitim Programı'nda proje koordinatör yardımcısı olarak görev aldı. Sunucu olarak yer aldığı Balkan Sözlüğü programı TRT Türk’te dönemsel olarak yayınlandı. Sivil toplum kuruluşları ile gençlik çalışmalarında gönüllülük faaliyetlerinde bulunmaya ve amatör fotoğrafçılık yapmaya devam ederken meslek hayatına Yasemin.com ’da “Asistan Editör” olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0