Evlilik kredisi alacak gençler dikkat! Evlilik kredisine özel internet sitesi açıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evlenecek gençlere yönelik hazırlanan Aile ve Gençlik Fonu projesi kapsamındaki çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Artık gençler, tek tıkla evlilik kredisine başvurulabilecek.

İlk olarak deprem bölgesindeki bazı illerde pilot uygulamasıyla başlatılan, ardından yurt genelinde doğurganlık hızının en düşük olduğu üç şehir ve son olarak Osmaniye’nin de eklenmesiyle genişleyen Aile ve Gençlik Fonu Projesi kapsamında yeni bir çalışma daha yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yeni duyuruda gençlerin evlilik kredisine daha hızlı ve kolay başvurabilmeleri için özel bir internet sitesi hazırlandığı açıklandı. 

Aile ve Gençlik Fonu Projesi

Aile ve Gençlik Fonu Projesi

BAŞVURULAR UYGULAMALI OLARAK GÖSTERİLİYOR! 

Özenle hazırlanan ailegenclikfonu.aile.gov.tr internet sitesinde evlilik kredisine ilişkin haberler, görseller, başvuru kılavuzu ve duyurular yer alırken, söz konusu desteğe nasıl başvuru yapılacağının da uygulamalı gösterimi bulunuyor. 

Aile ve Gençlik Fonu Projesi

Aile ve Gençlik Fonu Projesi

EĞİTİM İÇERİKLERİNE DİKKAT ÇEKİLDİ!

Tek tıkla başvuru ekranına yönlendiren web sitesinde, projenin kapsamı başta olmak üzere başvuru koşulları gibi bilgilendirici bölümler yer alırken çiftlerin sahip olduğu her türlü kaynağı etkili şekilde yönetmesi ve karşılaşabilecekleri çeşitli risklere yönelik önlemler almalarına katkıda bulunulması için eğitim içerikleri de bulunuyor.

Bu doğrultuda gençler, ‘Eğitim İçerikleri’ başlığı altında Aile Eğitim ve İletişimi Alanı, Hukuk Alanı, İktisat Alanı, Medya Alanı, Sağlık Alanı Evlilik Öncesi Eğitim Programı gibi bölümlere erişilebiliyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Geçtiğimiz yıllarda sosyal yardım başvurularını e-Devlet üzerine taşıyan Bakanlık, yakında zaman içerisinde de Sosyal Hizmet Başvuru Rehberi, Dijital Aile ve Aile Destek Mobil gibi uygulamalarını online ortama taşımıştı.

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0