Aile ve Gençlik fonu yeni evlenecek çiftlere bir dizi eğitim sunuyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Aile ve Gençlik Fonu kredisinden yararlanan çiftler için kurduğu internet sitesinde, evlilik ve aile hayatına ilişkin bir dizi eğitim programı sunuyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni evlenecek çiftlere destek kapsamında Aile ve Gençlik Fonu'nu hizmete geçirmişti. Buna göre Karabük, Bartın, Zonguldak ve Osmaniye'de evlenme aşamasına gelen ve maddi ihtiyacı olan çiftlere yardım amaçlı destek kredisi sağlanıyor. "www.aile.gov.tr" adresi üzerinden alınmaya başlanan Aile ve Gençlik Fonu'nda genç çiftlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz ve 150 bin lira kredi desteği sağlanıyor.

Evlilik kredisi uygulamasında yeni dönem! Aile ve Gençlik FonuİLİŞKİLİ HABEREvlilik kredisi uygulamasında yeni dönem! Aile ve Gençlik Fonu'na bir il daha eklendi

EĞİTİMLER VERİLİYOR

Bakanlık, fondan yararlanan çiftler için kurduğu internet sitesinde evlilik ve aile hayatına ilişkin çeşitli eğitimler veriyor. Eğitim içeriğinde 6 alanda toplam 32 başlıkta kapsamlı seminerler ve dersler mevcut.

İnternet sitesinde, 6 alanda toplam 32 başlıkta anlatılan güçlü aile modeli, aile kurma hazırlığında olanlara yol gösteriyor. Bu kapsamda Aile Eğitim ve İletişim Alanı, Hukuk Alanı, İktisat alanı, Medya Alanı Sağlık Alanı ve Evlilik Öncesi Eğitim Programı konuları işleniyor.

Eğitimin ilk dersi "Güçlü aileyi nasıl kurarım?". Yanı sıra, "Neden çocuk sahibi olmayı istedim?", "Eşinize sevginizi nasıl gösteriyorsunuz?", "Eşinizin saygı konusunda sizden beklentileri ne olabilir?", "Ev işlerini nasıl paylaşacaksınız?", "Ev içi harcamalardan kim sorumlu olacak?", "Ailelerle ilişkiler nasıl olacak?" şeklinde başlıklar bulunuyor.

Bu eğitim programıyla yeni evlenecek gençler için güçlü ve sağlam bir aile oluşturmak hedefleniyor.

Aile ve Gençlik Fonu eğitim programı

Aile ve Gençlik Fonu eğitim programı

EĞİTİMDEN BİR ÖRNEK

Evlilik eğitiminden bazı sorular ve cevapları:

  • Hayat arkadaşımı nasıl seçerim?

Hayat arkadaşı seçerken, kişinin önce kendisini tanıması önemlidir. Eş seçiminde, kişilerin toplumsal bakış açıları, alışkanlıkları, sahip oldukları değerler, hayat görüşleri, siyasi fikirleri ve aile yapılarındaki benzerlikler mutlu bir evlilikte rol oynar. Kişi, evlenmeden önce kendisine "Kendimi evlenmeye hazır hissediyor muyum?, Evleneceğim kişiyle sağlıklı bir aile ortamı oluşturabilir miyim?, Evlenmeden önce birbirimizi tanımaya yeterli vaktimiz oldu mu?" gibi sorular sormalıdır.

  • Kriz durumunda 'Boşanma olgusuna' yaklaşım nasıl olmalı?

Çiftler her ne kadar evlilik hayatına boşanma düşüncesiyle başlamasa da bazı durumlar çiftleri boşanma düşüncesiyle karşı karşıya getirebilir. Her ilişkide olabileceği gibi evlilikte de iniş çıkışların olması doğaldır. Çiftleri boşanma sürecine götüren asıl sebep çatışmalar değil, tartışmalar esnasında sergilenen davranışlardır. Bu tür tartışmalarda, tavırda öfkeyi azaltmak, kırıcı olmamaya özen göstermek, eşin hatalarına değil probleme odaklanmak ve gerekirse uzman yardımı almak evliliklerin kurtarıcısı olabilir.

  • Doğumdan sonra eşler birbirine nasıl destek olmalı?

Çiftler, çocuklarını kucaklarına aldıktan sonra yıpratıcı bir dönemle karşı karşıya kalabilir. Annenin 6 hafta süren lohusalık döneminde ise eşlerin birbirine olan desteği oldukça önemlidir. Lohusalık döneminde babaya düşen görev, eşinin doğumdan kaynaklı sızıları esnasında güvende hissetmesini sağlamaktır. Babalar bu dönemde kendisini dışlanmış hissedebilir. Bunu engellemek için annenin, bebeğin bakımında babaya da fırsat vermesi önemlidir.

Gelin ve damadın en mutlu günleri zehir oldu! Aile arasında tekme tokat kavga çıktı

İLİŞKİLİ HABER

Gelin ve damadın en mutlu günleri zehir oldu! Aile arasında tekme tokat kavga çıktı
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0