Yargıtay’dan emsal karar! Çocuğu bırak git, diyen eş tam kusurlu bulundu

İzmir'de gerçekleşen bir boşanma davasında yargıtay emsal bir karara imza attı. Mahkeme, eşine yönelik hakaret ve baskılara sessiz kalan, eşini ailesiyle görüştürmeyen ve "İnceldiği yerden kopsun, çocuğu bırak git" diyerek psikolojik şiddet uygulayan erkeği tam kusurlu saydı.

İzmir'de yaşayan bir çiftin boşanma davasındaki detaylar, gündem oldu. Evlilik birlikteliğinin temelden sarsıldığı gerekçesiyle mahkemeye başvuran kadın, boşanma davası açtı. Davacı kadın, kendi lehine ve çocuk yararına nafaka talebinde bulunurken, ayrıca 100'er bin lira maddi ve manevi tazminat talebinde bulundu.

Erkeğin ailesinin baskısına karşı sessiz kalmasını ve hakaretlere seyirci olmasını gerekçe gösteren davacı kadına karşı erkek de kendi lehine 80 bin lira maddi ve 50 bin lira manevi tazminat talep etti. 

Ancak yerel mahkeme, davalı eşin söz konusu aile baskısına ve hakaretlere karşı sessiz kalmasının duygusal şiddet teşkil ettiğine ve boşanma nedeni sayılabileceğine hükmetti.

Erkeğin eşine yönelik davranışlarını "duygusal şiddet" olarak nitelendiren mahkeme, "İnceldiği yerden kopsun, çocuğu bırak git" diyen erkeğin psikolojik şiddet uyguladığını ifade etti. Mahkeme, davalı erkeği tam kusurlu buldu ve tarafların boşanmasına hükmetti. Bunun yanı sıra kadın ve çocuk lehine nafaka ile kadın için maddi ve manevi tazminat ödenmesine karar verdi.

Meteoroloji'den son dakika uyarısı: Kar ve sağanak geliyor! 21 Ekim hava durumu

İLİŞKİLİ HABER

Meteoroloji'den son dakika uyarısı: Kar ve sağanak geliyor! 21 Ekim hava durumu
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0