Emzirme dönemindeki annelerin sıklıkla tercih ettikleri ürünlerden biri olan göğüs pompası, son zamanların en popüler aletlerindendir. Sağılan anne sütünü daha sonradan kullanabileceğiniz gibi göğsünüzde biriken sütün taşıp ziyan olmasını önleyebilirsiniz. Emzirme döneminde annelerin bebek beslenmesinde kullandıkları göğüs pompaları ile ilgili bilinmesi gerekenler....
Yeni doğum yapan annelerin bebeklerinde en çok tercih ettikleri ürünlerden birisi de emzirme sırasında kullandıkları süt sağma makineleridir. Özellikle de çalışan annelerin işini kolaylaştıran ürünlerden bir tanesi olan süt sağma makineleri, bebeğin sağlıklı bir şekilde süt almalarının yanı sıra annelerinde pratik bir şekilde süt sağmalarına yardımcı oluyor. Emzirme zamanı gelmiş olmasına rağmen bebeklerini emziremeyecek ortamda olan anneler, süt sağma makineleri ile ya da elle sağdıkları süt sayesinde bebeklerinin karınlarını doyurabilmektedir. Elle, elektrikli göğüs pompası ile ya da elle süt sağma makinesi ile ağrısız ve zahmetsiz şekilde sütünüzü sağıp sonrasında kullanmak için saklayabilirsiniz. Özellikle de ilk altı ay yeni doğan bebek için mucizevi faydaları olan anne sütü, bağışıklık sistemi zayıf olan bebeklerde koruyucu görev sağlamaktadır. Dolayısıyla çalışıyor olsanız dahi, bebeğinizi anne sütünden asla mahrum etmemelisiniz! Son yıllarda anneler tarafından sıklıkla başvurulan yöntemler arasında olan süt sağma işlemi için doğru kaynaklardan faydalanabilirsiniz...
TIKLA OKU: AĞRISIZ ANNE SÜTÜ NASIL SAĞILIR VE SAKLANIR?
SÜT SAĞMAK HANGİ DURUMLARDA İŞE YARAR?
Erken dünyaya gelen prematüre ve/veya düşük doğum kilolu bebekler, henüz meme emecek kuvvete sahip olmadığından imdadınıza süt sağma makineleri yetişebilir. Makinede sağdığınız sütü özel süt sağlama kaplarına ya da poşetlerinde muhafaza ederek bebeğinize kolaylıkla verebilirsiniz.
Çalışan anneler bebeklerinden ayrı kalacakları süre zarfında bebeğin beslenme saatinin aksamaması için iş yerindeki müsait bir odada sütünü sağmalıdır.
Çeşitli nedenlere bağlı olarak sütte azalma oluyorsa ya da en başından beri fazla süt üretimi meydana gelmemişse, bebeği emzirdikten sonra sütünüzü sağarak üretimi arttırabilirsiniz.
Memedeki süt fazla fazla geliyorsa ya da bebek emme esnasında sütü tam olarak boşaltamıyorsa, fazlalık olan sütü makineye aktararak verimi arttırabilirsiniz. Böylelikle sütünüz ziyanda olmayacak.
Süt kanallarının tıkanmasıyla ortaya çıkan mastit rahatsızlığı memede acı verici bir ağrıya neden olabilir. Böyle durumlarda sütün hızlıca akması sağlanmalıdır. Memenin ucuna doğru masaj uygulamak işinizi görebilir.
TIKLA OKU: KAÇ KİLO BEBEK KUVÖZE ALINIR?
GÖĞÜS POMPASI ANNE SÜTÜNÜ AZALTIR MI?
Emziren annelerin kullandıkları ürünlerden biri olan göğüs pompası gibi emzirmeyi kolaylaştıran aletler sayesinde bebeklerin karınları kolaylıkla doyabilir. Daha önce hiç süt sağmamış anneler, bu gibi ürünlerin anne sütüne olumsuz etkisi olup olamayacağını merak edebilir. Ancak süt sağma pompalarının annenin süt miktarında azalmaya neden olduğu bilinmemektedir.
Tam tersine devamlı olarak süt üreten bu göğüslerde rahatlamaya ve sütün ziyan olmamasına yarar.
Ayrıca göğüste biriken sütün boşaltılması beyine ‘süt üret’ sinyali vereceği için süt sağıldıkça vücut daha çok süt üretecektir.
EMZİREN ANNELER NASIL BESLENMELİ? ÖRNEK BESLENME LİSTESİ
NOT: Bebeğinizin ve kendi sağlığınız için doktor onayı almadan uygulamayınız!
Kahvaltı:
1 bardak süt,
1 adet haşlanmış/az yağda pişirilmiş/ıspanakla zenginleştirip omlet şeklinde yumurta,
1 dilim peynir,
4-5 tane zeytin,
1 dilim tam buğday ekmeği
Ara öğün:
1 tane elma ya da 1-2 kuru kayısı ya da incirli 1 kase yoğurt
Öğle:
1 porsiyon yağsız etli sebze veya baklagil yemeği,
1 kase yoğurt, (içine ceviz ya da badem gibi kuru yemişler)
Bol yeşillikli bir salata
Sadece haşlanmış makarna.
Ara öğün:
1 kase yoğurtlu kereviz salatası,
Akşam: 1 kase besleyici bir çorba,
1 porsiyon haşlanmış, fırınlanmış ya da ızgarada pişirilmiş kırmızı et ya da tavuk
1 büyük kase bol yeşillikli, domates ve havuçlu salata.
Ara öğün: Yarım elma, muz ya da armut veya 1 bardak süt.
BİR YORUM YAPIN 0