Bebek memeden nasıl kesilir? 2 yaş çocuğu sütten kesmek için ne yapılmalı?

Bebeğinizi sütten kesmenin vakti gelmiş ve siz de bunu nasıl yapacağınızı kara kara düşünüyorsanız, sizlere rehber olacak önemli tavsiyelerimiz var. Bebeğinizi sütten kesmek için uygulayabileceğiniz doğru püf noktalar:

Emzirme dönemindeki annelerin belki de en çok endişe ettikleri konu; bebeklerini sütten en kolay nasıl kesebilecekleri ile ilgilidir. Gelişimleri için hayati bir önem taşıyan anne sütü en azından ilk 6 ay bebek için olmazsa olmazdır. Bebeğin fiziksel ve duygusal gelişimi için bir hayli önemli olan anne sütü, bir dönemden sonra bebekten kesilmelidir. Bu durum özellikle de onu emziren bir anne için oldukça güç bir durum gelse de eninde sonunda sütten ayrılacağı akla gelmelidir. Bebeğin sütten ayrılma zamanı her bebekte farklıdır. Kimileri kendi istekleri ile emmeyi azaltıp sütten kesilebilir iken kimileri özellikle de 18-24. aylarda emmeye aşırı düşkün olabilir.

Sabır taşı ile bebeği memeden kesme yöntemi! Sabır taşı nedir, nasıl kullanılır?İLİŞKİLİ HABERSabır taşı ile bebeği memeden kesme yöntemi! Sabır taşı nedir, nasıl kullanılır?

Bebeği sütten kesmek için annenin de bebeğin de hazır olması öncelikli şarttır. Bebek emeceği zaman kısacık bir vakit kadar memede kalıp çevresiyle ilgilenmek isterse bu durum memeyi bırakmaya hazır olduklarının göstergesidir.

Kuranda emzirme süresi! Bebekler kaç yaşına kadar emzirilmeli? Sütten kesmek için duaİLİŞKİLİ HABERKuranda emzirme süresi! Bebekler kaç yaşına kadar emzirilmeli? Sütten kesmek için dua

ANNE BEBEĞİNİ MEMEDEN KESMEK İSTERSE NE YAPMALI?

Memeyi bebekten kesmenin zamanı artık gelmişse bunu iki yolla yapabilirsiniz. Birincisi; direkt kesmek ikincisi aşamalı kesmektir. Burada tercih edilen ideal yol ikincisidir. Çünkü bebekten sütü aniden kesmek duygusal travmaya neden olabilir. Ayrıca memeyi birden kesmek memede aşırı süt birikmesi ve meme iltihabı gibi problemlere sebep olabilir.

BEBEĞİ SÜTTEN KESMENİN YOLLARI:

Bebeğinizi sütten kesmek için her 3-5 günde bir, gün içerisindeki emzirme vakitlerinin birinden vazgeçerek emmeyi azaltabilirsiniz. Burada göz ardı etmemeniz gereken şey; bebeğinizin emmeye daz az düşkün olduğu gün ortasındaki aralıktır. Sabah ve akşam emzirmelerini en sonda kesmelisiniz. Öğün sayısını düşürmekten ziyade bebeğin emme süresini azaltmanız da bir başka önemli noktadır.

Gün içerisinde normalde 7-8 defa süt emen bebeğin sütten kesilmesi 4-5 haftayı bulur. Emzirmeyi azaltmada bebeğiniz daha çok ilgiye ihtiyaç duyacağı için bunu sarılma ya da kucaklama gibi farklı yollarla gerçekleştirebilirsiniz.

Emzirmenin 1 yaşından sonra sona ermesi durumunda biberonla beslenmeye bağlı problemleri önlemek için sütün bardakla içilmesi tavsiye edilir.

Bebeği sütten kesmeye alıştırmak için öncelikle ara ara bardağa sağılmış anne sütü dökerek alışmasını epey ölçüde kolaylaştırabilirsiniz.

BİR YORUM YAPIN 4

Gülhan 1 yıl önce

Merhabalar benim oğlum 23 aylık ve 3 gündür direk kestim gündüz sorun yok gece çok ağlıyor ne yapmak lazım acaba

Toplam 1 beğeni

Azize 2 yıl önce

Merhaba benim bebeğim 25 aylik emmeyi kesmek istiyorum ama emerek uyuyor nasıl bir yol izlemem gerekir

Toplam 5 beğeni

özlem 2 yıl önce

benim kızım iki yaşında süten kesecem desim gün içinde fazla sıkıntı yapmadı ama akşam baya bir istedi

Toplam 2 beğeni

dylk 2 yıl önce

merhaba, sorunu nasıl aştınız?

Toplam 0 Beğeni