Hamilelikte güneş kremi sürülür mü? Hamilelikte güneş kremi kullanımı ve önerileri

Son zamanlarda içeriği en çok aratılan güneş kremleri hamilelerin kullanıp kullanamayacağına dair sorularla da sık sık gündeme geliyor. Peki, hamilelikte güneş kremi kullanılabilir mi? Anne adayları güneş kremi seçerken veya kullanırken nelere dikkat etmeli?

Çoğu zaman sosyal medya üzerinden yayınlanan birçok yanlış bilgi, hem çoğalıyor hem de hızla yayılarak anne adayları için endişe verici durumlara neden olabiliyor. Örneğin, hamilelik döneminde maruz kalınan UV ışınları zannedilenin aksine bebeğe zarar vermezken anne adayının cildinde sorunlara yol açabiliyor. Yani, bu durumda anne adaylarının da güneşin zararlı ışınlarından kendi cildini koruyabilmesi için güneş kremi kullanması gerekiyor. Peki, UV ışınlarının anne adayının cildinde oluşturabileceği sorunlar nelerdir? Bu durumdan kendini nasıl sakındırabilir? İşte, detaylar...

  • Melazma, kloazma ya da melasma olarak da bilinen gebelik maskesi, aslında hamilelik döneminde yaygın olarak görülebilen bir cilt sorunudur. Anne adayı UV ışınlarına maruz kaldığında cildinde kahverengi ya da gri lekelerin ortaya çıkmasına neden olur, bir çeşit pigmentasyon bozukluğudur.  Koyu tenli kadınlarda görülme oranı daha yüksek olabilir. 

  • Hamilelik döneminde cildin çok daha hassaslaşması olağan bir durumdur. Fakat bu durumda maruz kalından UV ışınları güneş yanığı, kırışıklık, kaşınma veya melanom (cilt kanseri) gibi cilt sorunları ile karşılaşma riski artırabilir. 

O yüzden hamilelerin güneş kremleri ile korunması gerektiği gibi güneş altında da çok fazla vakit geçirmemesi gerekir. Bu durumda güneşin en güçlü olduğu sabah 10 ile öğleden sonra 4 arasında gölgede vakit geçirilmesi gerekir. Peki, anne adayları güneş kremi seçerken nelere dikkat etmelidir? Hamilelikte hangi güneş kremleri kullanılabilir?

HAMİLELİKTE GÜNEŞ KREMİ NASIL SEÇİLİR?

HAMİLELİKTE GÜNEŞ KREMİ NASIL SEÇİLİR?

HAMİLELİKTE GÜNEŞ KREMİ NASIL SEÇİLİR?

Süreç boyunca her konuda dikkat edilmesi gerektiği gibi güneş kremleri konusunda da içeriği temiz ürünlerin kullanılması gerekiyor. Hassas ciltlere yönelik içeriğini inceleyebildiğiniz birçok ürün olabileceği gibi aşağıda sizler için listelediğimiz ürünleri de kullanabilirsiniz...

Shiseido Urban Environment Age Defense Oil-Free SPF30: Ciltle kusursuz şekilde bütünleşir ve beyaz iz bırakmaz. Yaşlanma karşıtıdır, ince çizgi görünümünü azaltır. 

Shiseido Expert Sun Protector Lotion SPF50+: İnce çizgileri iyileştirir. Cilt tonunu daha eşit hale getirir, pürüzsüz olmasını sağlar ve dolgunlaştırır.

Mustela SPF 50+ Çok Yüksek Koruma Faktörlü Güneş Losyonu: Parfüm içermeyen, hassas, güneşe karşı toleransı düşük ya da atopiye eğilimli tüm cilt tipleri için uygundur. 

Solante Pregna Spf 50+ 150 ml Gebelik Dönemi İçin Özel Güneş Koruma Kremi: Solante pregna anne adayını döneminde oluşabilecek kloazma ve güneşin zararlı etkilerinden korumak için özel geliştirilmiş, güçlü ve güvenli güneş koruyucu bir üründür. Yağsızdır ve beyaz lekelenmeye neden olmaz.

Dr. Keser'den Kurban bayramında doğru beslenme önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Dr. Keser'den Kurban bayramında doğru beslenme önerileri
Faydaları saymakla bitmiyor, fiyatıyla dudak uçuklatıyor! Akzambak çiçeğinin faydaları neler?

İLİŞKİLİ HABER

Faydaları saymakla bitmiyor, fiyatıyla dudak uçuklatıyor! Akzambak çiçeğinin faydaları neler?
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0