Aileyle vakit geçirmek hem duygusal hem zihinsel gelişimi olumlu etkiliyor!

Aile üyeleriyle vakit geçirmek hem çocuğun zihinsel ve duygusal gelişimini olumlu etkiliyor hem de ebeveynlerin ve yaşlı bireylerin ömürlerini daha kaliteli geçirmesini sağlıyor. Peki, aileyle vakit geçirmenin faydaları nelerdir? Aile üyeleriyle nasıl kaliteli vakit geçirilir? Aileyle yapılacak etkinlikler nelerdir?

Her ebeveyn çocuğunun sağlıklı bir ortamda büyümesini ister. Bu başarmanın en belirgin yollarından biri ise aile üyeleriyle bağların kuvvetli olması. Birlik ve beraberlik duygusunun baskın olduğu, üyelerinin birbiriyle vakit geçirmekten hoşlandığı ailelerde büyüyen çocukların duygusal gelişimleri ve farkındalıkları çok daha yüksek olmaktadır. Bu nedenle ailede sevgi, saygı ve anlayış üçgeninin kurulması; bireylerin aile dışı kişilerle kurduğu ilişkiler de dahil olmak üzere bütün ilişkileri düzenler, genel refahı ve huzuru artırır.

Aileyle kaliteli vakit geçirmek

Aileyle kaliteli vakit geçirmek

AİLE ÜYELERİYLE VAKİT GEÇİRMENİN FAYDALARI

Aileyle vakit geçirmenin çocuk üzerinde etkisi olduğu gibi, yetişkin bireyler için de belirleyici faydalara sahiptir. Özellikle ileri yetişkin ve yaşlı bireylerin, çocuklarıyla ve torunlarıyla vakit geçirmesinin hayat kalitesini artırdığına dair araştırmalar mevcut. Araştırmalar güçlü aile bağlarının; mutluluğu artırdığını, stresi azalttığını, zihinsel ve ruhsal sağlığı iyileştirdiğini, tatmin edici ve dengeli bir yaşam sunduğunu göstermektedir.

Aileyle birlikte oluşturulan anılar, zihinde daha kalıcı olduğundan, bunları mümkün olduğunca kaliteli ve olumlu yöne çevirmek elzemdir. Aile ilişkileri, çatışmalara çözüm bulmak, her daim sevgiyi ve saygıyı öncelemek ve zorluklara karşı birliktelik anlayışı noktasında öğretici olmaktadır.

Aileyle kaliteli vakit geçirmek

Aileyle kaliteli vakit geçirmek

AİLECEK YAPILACAK ETKİNLİKLER

  • Yürüyüşe çıkmak

  • Açık hava aktiviteleri yapmak

  • Piknik, bisiklet turları, vapur gezisi, konser, sinema ya da tiyatro

  • Birlikte yemek pişirmek

  • Birlikte maç, turnuva ya da film izlemek

  • Oyun geceleri düzenlemek ve birlikte kutu oyunları oynamak

  • Güzel bir tatlı ya da özel bir yemek yapıp birlikte onu yemek

AİLE ÜYELERİYLE NASIL KALİTELİ VAKİT GEÇİRİLİR?

Aileyle kaliteli vakit geçirmenin anahtarı etkili iletişim kurabilmektir. Bunun için kişilerin birbirini anlaması, dinlemesi gerekir. Kişiler her yaşta ailelerinin ilgisine ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle aile ilişkileri ihmal edilmemesi icap eden ilişki türüdür.

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0