Dünyada görülen 40. vaka görenleri hayrete düşürdü! Hindistan'da bir bebek kuyrukla doğdu

Hindistan'daki doktorlar gördüklerine inanamadı. Dünyada örneğine çok az rastlanan bir vaka meydana geldi. Hindistan'da bir bebek yaklaşık 15 santim boyutunda kuyruk benzeri bir yapıyla dünyaya geldi. Bunu gören sağlık çalışanları yeni doğan bebeği hemen ameliyata aldı.

Hindistan'da tıp dünyasında büyük yankı uyandıran bir doğum gerçekleşti. Hindistan'ın Telengana eyaletinde dünyaya gelen bir bebeğin vücudunda, yaklaşık 15 santim boyutunda kuyruk benzeri bir yapı vardı. Görenleri hayrete düşüren bu yapı sonrasında Hindistan Tıp Bilimleri Enstitüsünün (AIIMS) çocuk cerrahlarından oluşan bir ekip, bebeğin "kuyruğunu" çıkarmak için ameliyat kararı aldı. Anne ve babası tarafından hiçbir sağlık sorunu olmadığı belirtilen bebeğin ameliyatı, doğduktan üç ay sonra gerçekleşti. 

"TIP LİTERATÜRÜNDE GÖRÜLEN 40. VAKA"

Hastanenin çocuk cerrahisi bölüm başkanı Dr. Shasanka Shekhar Panda doğum sonrasında nadir rastlanan bu vaka ile ilgili açıklamalarda bulundu. The Hindu gazetesinin aktardığına göre; bölüm başkanı Dr. Panda vaka ile ilgili: "İnsan kuyrukları çok nadirdir ve dünya çapında tıp literatüründe yaklaşık 40 vaka bildirilmiştir. Kuyruğun omuriliğe zarar verme, hareket kabiliyetini, idrar ve bağırsak fonksiyonlarını etkileme riski bulunduğundan, ameliyatın erken yapılması tavsiye edilir" ifadelerini kullandı. Bebeğin omurgasının yeniden yapılandırıldığını söyleyen doktor, anne karnında bebeğin omurgasının yeteri kadar gelişmediğini de sözlerine ekledi. 

BU İLK KUYRUK VAKASI DEĞİL!

Başarılı geçen ameliyatın ardından nadir görülen operasyonun ayrıntılarını açıklayan Dr. Shasanka: “Bu, ülkedeki ilk kuyruk ameliyatı değil. 2022 yılında doğu Odisha eyaletindeki beyin cerrahları iki aylık bir bebeğin de kuyruğunu ameliyat etmişti.” diyerek ülkelerinde görülen ilk kuyruk vakası olmadığını da belirtti. 

O dönemde The New Indian Express'e verdiği bir röportajda Dr. Rama Chandra Deo: "Dünyada bugüne kadar 26 kuyruk vakası bildirilmiş olsa da bu, göğüs bölgesinde bilinen tek insan kuyruğu vakasıdır." diyerek nadir görülen vaka ile ilgili bu cümleleri kullanmıştı. 

15 yıllık küslükleri sona eren İbrahim Tatlıses ve Yıldız Tilbe karşılıklı jestleşti!

İLİŞKİLİ HABER

15 yıllık küslükleri sona eren İbrahim Tatlıses ve Yıldız Tilbe karşılıklı jestleşti!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0