1. Sınıf çocuklarına nasıl ödev yaptırılır? Birinci sınıflara kolay ders çalıştırma yöntemi

Okul disipliniyle ilk kez karşılaşan birinci sınıf öğrencileri, ders çalışmakta ve ödevlerini yapmakta oldukça zorlanabiliyor. Ebeveynleri epey yoran minik afacanlara ders çalışma alışkanlığı kazandırmanın bazı yolları mevcut. Peki, 1. Sınıf çocuklarına nasıl ödev yaptırılır? Birinci sınıflara kolay ders çalıştırma yöntemi nasıldır?

Çocuklar hem yepyeni bir sosyal çevreyle hem de akademik hayatla ilk kez karşılaşıyor. Dolayısıyla bu dönem hem ebeveynler hem de çocuklar için macera dolu, biraz da zorlayıcı olabiliyor. Çocukların, karşılaştığı bu yeni deneyimle adaptasyon sorunu yaşaması oldukça normal. Bu nedenle çocuğa alışması için zaman tanınmalı. Tabi, çocuğun alışması için onun yanında olmalısınız. Bu süreçte ebeveynlere fazlaca iş düşer. Gelin, birlikte çocuklara ders çalışmayı kolaylaştıracak yöntemleri inceleyelim.

Birinci sınıflara kolay ders çalıştırma yöntemi

Birinci sınıflara kolay ders çalıştırma yöntemi

BİRİNCİ SINIF ANNE VE BABALARINA ÖZEL TAVSİYELER

  • Çocuğunuza odaklanın.

Çocuğunuzla ilgilenmeniz gereken vakitte telefon ya da televizyona bakmayın, mümkünse odada bulundurmayın. Ayrıca araya başka işlerinizi sıkıştırmayın. Örneğin yemek yaparken ya da telefonla konuşurken aynı anda çocuğa ödev yaptırmaya çalışmayın.

  • Empati kurun.

Çocuğunuz yepyeni bir süreç deneyimliyor ve bunu yabancılaması çok normal. Bu yüzden ona baskı kurmayın ve zorbalamayın. Sakin, anlayışlı ama disiplinli olun. Çocuğunuzla ders çalışırken çabuk sıkılıyor ya da yapmak istemiyorsa, 15 dakika ders, 15 dakika ara gibi ödüller koyabilirsiniz.

  • Küçük hedefler koyun.

Çocuğa her şeyi aynı anda yaptırmak yerine zamana yayabilir ve küçük hedeflerle ilerleyebilirsiniz. Örneğin 'şimdi yazı ödevini yapacağız sonra oyun oynayabilirsin' diyebilir; sonrasında ise diğer ödevi için tekrar masaya çağırabilirsiniz.

Birinci sınıflara kolay ders çalıştırma yöntemi

Birinci sınıflara kolay ders çalıştırma yöntemi

  • Bilgi sahibi olun.

Çocuğunuza okulda verilen eğitim ve öğretmenin kazandırmak istediği kazanımlar hakkında bilgi sahibi olun. Çocuğunuza ders çalıştırırken öğretmenine danışarak ilerleyebilirsiniz.

  • Sabırlı olun.

Her şeyden önce sabırlı ve sakin kalmanız çok önemli. Çocuğunuza sinirlenmeyin ve onunla inatlaşmayın. Unutmayın, bu bir süreç ve geçecek.

  • Destek almaktan çekinmeyin.

Çocuğunuzda baş edemediğiniz bir türde dikkat dağınıklığı ya da odaklanamama gibi problemler fark ederseniz bir uzmandan destek almaktan çekinmeyin.

İtalyan charm bileklik modelleri ve fiyatları! İtalyan charm bileklik nedir?

İLİŞKİLİ HABER

İtalyan charm bileklik modelleri ve fiyatları! İtalyan charm bileklik nedir?
Vazelinin bu kullanım alanları duyanları şaşırtıyor! Mobilyanıza bir de bunu deneyin

İLİŞKİLİ HABER

Vazelinin bu kullanım alanları duyanları şaşırtıyor! Mobilyanıza bir de bunu deneyin
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0