Tüm üniversite ve hastanelerde 'Gebelik Okulu' zorunlu olacak! Sağlık Bakanlığı talimatı verdi

Normal Doğum Eylem Planı kapsamında anne ve bebek sağlığının korunması ve normal doğumun teşviki ile ilgili bir dizi faaliyet hayata geçirildi. Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı plan kapsamında kamu, üniversite ve özel hastanelerin tümüne “Gebe Okulu” kurma zorunluluğu getirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, hekimler, ebeler ve anne adaylarının katılımıyla 3 Ekim 2024 günü  Normal Doğum Eylem Planı tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Tanıtımı yapılan toplantıda bir dizi çalışma hayata geçirildi.

Emine ErdoğanİLİŞKİLİ HABEREmine Erdoğan'dan anne adaylarına 'normal doğum' çağrısı! "Varoluşun en saf başlangıcı..."

'GEBE OKULU' ZORUNLU OLACAK

Normal Doğum Eylem Planı, tıbben gerekli olmayan sezaryen oranlarının azaltılması ve anne bebek sağlığı açısından etkileri bilimsel olarak kanıtlanmış normal doğumun özendirilmesini amaçlıyor. Bu kapsamda alınan kararlar şöyle sıralanabilir:

  • Doğum yapılan kamu, üniversite ve özel hastanelerin tümüne "Gebe Okulu" kurma zorunluluğu getirilecek. Bu hastanelerde "Anne Dostu Hastane" unvanını almak için gerekli fiziki standartların oluşturulması sağlanacak.

  • Gebe okulu için gerekli mevzuat düzenlemeleri Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanacak ve uygulamaya konacak.

  • Ebelerin görev ve yetkileri genişletilecek.

  • Doğumhane çalışanlarına maddi teşvik sağlanacak.

AZRA AKIN'DAN EMİNE ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

2. çocuğunu 5 ay önce kucağına alan ve her iki çocuğunu da normal doğumla dünyaya getiren Dünya Güzeli ve oyuncu Azra Akın, Bakanlık tarafından teşvik edilen normal doğum kampanyasının bir parçası.

Deneyimlerini Sabah Gazetesi'ne aktaran Akın, "Tüm anne adayı kız kardeşlerimle çok önemsediğim normal doğum tecrübemi paylaşmak benim için unutulmaz bir andı. Tüm anne adaylarını bu mucizeyi deneyimlemeye davet ediyorum. Çünkü ben doğal doğumun mucizesinin her anını ve bebeğimi dünyaya getirmenin gururunu o anda yaşadım. Sayın Erdoğan Hanımefendi'ye teşekkür ediyorum." dedi.

Aziz Sancar'dan kanser hastalarına müjde! Tedavi için insan deneyleri başlıyor

İLİŞKİLİ HABER

Aziz Sancar'dan kanser hastalarına müjde! Tedavi için insan deneyleri başlıyor
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0