İşe giden anne çocuğuna nasıl davranmalı? Çalışan annelerin çocuklarıyla ilişkisi nasıl olmalı

Günümüzde kadınlar aktif olarak iş hayatında yer alıyor. Bu durum çocuklu anneleri, çocuğuyla nasıl etkili iletişim kurabileceği noktasında düşündürebiliyor. Peki, işe giden anne çocuğuna nasıl davranmalı? Çalışan annelerin çocuklarıyla ilişkisi nasıl olmalı?

Anne ve çocuk arasındaki bağ, en güçlü bağlardan biridir. Bebeğin varoluşuyla ilk bağı anne üzerinden gerçekleştiği gibi, doğumundan sonra da hayatı boyunca annenin çocuğun kişilik gelişimdeki etkisi devam etmektedir. Çalışan anneler çocuğuna yeteri kadar zaman ayıramadığı için zaman zaman suçluluk duygusu hissedebiliyor ya da  iş dünyasında annenin yaşadığı stresli durumlar anne ile çocuğun ilişkine dokunabiliyor. O halde çalışan anneler çocuğuyla nasıl bir iletişim kurmalı?

ÇOCUĞUNUZLA KEYİFLİ ZAMAN GEÇİRMEYE ODAKLANIN

Her anne ve çocuğun arasındaki bağ şahsına münhasırdır. Annenin ve çocuğun karakter yapısıyla uyumlu ve özel bir ilişki bulunur. Bu bağlamda çalışan annelerin en sık yaşadığı duygu suçluluk duygusudur. Bu da sınır koyma problemlerini beraberinde getirebilir.

Bu noktada annenin olumsuz duyguları çocuğuna yansıtmaması ve onunla olduğu vakti kaliteli geçirmesi çocuğun durumu daha kolay kabullenmesine ve normalleştirmesine yardımcı olacaktır.

Çocuğun en temel ihtiyacı sevgi ve güvendir. Anne, çocuğuna sevgisini, güvenini ve her zaman çocuğunun yanında olduğunu hissettirdiğinde çocuk için annenin çalışıyor ya da çalışmıyor olması fark etmeyecektir.

Bu yüzden annenin işten geldiğinde çocuğuyla mutlaka vakit geçirmesi, onunla olduğu zamanları değerli kılması çok önemlidir. Onunla sevdiği oyunları oynayabilirsiniz.

DUYGULARINIZI KONUŞMAKTAN ÇEKİNMEYİN

Bir diğer husus da, anne işteyken çocuğun kiminle vakit geçirdiğidir. Eğer çocuk anne yokken birlikte olduğu insanlardan ya da mekanlardan hoşnut değilse, annesinin sürekli işe gitmesini problem edecektir.

Çocuğunuzun gün içinde neler yaptığını ve nasıl hissettiğini onunla konuşmaktan çekinmeyin. Ayrıca, eve iş getirmekten ya da iş stresini eve yansıtmaktan kaçının. Unutmayın, siz söylemeseniz de çocuklar duygunuzu hisseder ve adeta bir sünger gibi çekerler.

Eve geldiğinizde yoğun bir şekilde ev işlerine girişmeyin, çocuğunuzla vakit geçirin. Bırakın, ev biraz dağınık olsun.

İnternetten hastalık araştıranlar dikkat: Hastalık hastalığına yakalanmış olabilirsiniz!

İLİŞKİLİ HABER

İnternetten hastalık araştıranlar dikkat: Hastalık hastalığına yakalanmış olabilirsiniz!
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0