Okul çevrelerinde uyuşturucu tehdidi: Bu şekerlere dikkat!

Yeni eğitim öğretim dönemi, çocuklarımızı hedef alan uyuşturucu tacirlerinin artan tehditleriyle başlıyor. Emniyet birimleri okul çevrelerinde yaşanan bu tehlikeye karşı önlemler alıyor. Özellikle ilkokul çağındaki çocukları hedef alan bu sistem için velilerin dikkatli olması öneriliyor.

Okul çağındaki çocuklar, eğitim döneminin başlamasıyla birlikte yeni bir tehlikeyle karşı karşıya. "Torbacı" olarak adlandırılan uyuşturucu satıcıları, parvaneli şeker gibi masum görünen ürünlerin içine uyuşturucu karıştırarak çocuklara ulaşmaya çalışıyor. Bu duruma karşı emniyet birimleri, okul yöneticileriyle işbirliği yaparak velileri uyarma çabalarına hız verdi. Ancak zehir tacirlerinin her seferinde yani yollar bulması, toplumda büyük bir endişe oluşturuyor.

Parvaneli şeker

Parvaneli şeker

"KAN DONDURAN İDDİALAR"

Çocukların en çok sevdiği pervane şeklindeki renkli şekerlemelerin içinde uyuşturucu ve etken maddelerinin olduğu iddia edildi. Söz konusu iddiaya göre, çocukları hedef alan çeteler, okul önlerinde bedava pervaneli şeker dağıtmaya başladı. Emniyet güçleri çocuklara kurulan tuzağı tespit ederek okullara uyarı mesajı gönderdi. Son günlerde Türkiye’nin dört bir yanında bu konuda bir seferberlik durumu söz konusu. Okul yöneticileri whatsapp veli gruplarında üst üste paylaşımlar yaparak aileleri bilgilendiriyor ve uyarılarda bulunuyor.

"BEDAVA DAĞITILIYOR"

Okul yöneticileri kendilerine gelen uyarı mesajını velilerle paylaştı. Velilere atılan uyarı mesajında "Okul müdürlerimizin dikkatine! Fotoğrafta görmüş olduğunuz ‘Pervaneli Şeker’ adı altında çocuklara bedava dağıtıldığı yönündeki aldığımız teyitli bilgiye istinaden başta siz ve öğretmenlerimiz olmak üzere tüm velilerimizi uyaralım: içerisinde uyuşturucu ve türevleri etken maddeler var!" ifadelerine yer verildi.

Okulları hedef aldılar! Uyuşturucuyu şekerin içine gizliyorlar

Okulları hedef aldılar! Uyuşturucuyu şekerin içine gizliyorlar

"DENETİMLER SIKLAŞTIRILDI"

Emniyet Çocuk Bürodan okul yöneticilerine gelen uyarı sonrası; okul çevresindeki denetimlerin daha da sıkılaştırıldığı belirtilerek okul önlerinde hiçbir satıcıya izin verilmediği söylendi. Uzmanlar ise anne ve babaların çocuklarını tanımadıkları kimseden bir şey almaması konusunda bilinçlendirmesi gerektiğini söyledi.

Kahramanmaraş fıstığı 200 TL'den satılıyor! Gelir kapısı olan fıstık şifa saçıyor

İLİŞKİLİ HABER

Kahramanmaraş fıstığı 200 TL'den satılıyor! Gelir kapısı olan fıstık şifa saçıyor
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0