
Sezaryenle doğum sonrası bebeğini emzirmekte zorlanan anneler için annenin yatış pozisyonuna göre ayarlanabilen özel emzirme beşiği tasarlandı.
Erzurum Şehir Hastanesi'nde sezaryen servis sorumlusu olarak görev yapan 17 yıllık ebe Mehtap Nailoğlu, sezaryen doğumdan sonra bebeğini emziremeyen anneler için özel 'emzirme beşiği' tasarladı.
Ameliyat ağrıları nedeniyle bebeğini emzirmekte zorlanan anneler için 5 yıl önce doktora tezi bünyesinde başlattığı çalışma tamamlandı.
Annenin hareket etmesine ihtiyaç duymadan uzaktan kumandalı, bebek ile annenin ten temasına engel olmayan ergonomik yapılı, müzik çalarlı ve aydınlatma özellikli beşik, Türk patentini aldı.
Anne sütünün önemi açısından beşiğin sezaryen servislerinde kullanılması hedefleniyor.
SEZARYENLİ ANNELERE EMZİRME KOLAYLIĞI
Ebe Mehtap Nailoğlu, sezaryen servisinde, doğum sonrası annelerin bebeklerini emzirmekte büyük zorluklar yaşadığını kaydetti ve şöyle konuştu:
"Sezaryenle doğumdan sonra anneler ağrıları ve refakatçisi olmadan bebeği tutamadıkları için emzirmeyi reddediyordu. Anne, refakatçiye ya da bir yardım almadan uzaktan kumandayla beşiği yanına çağırıp bebeğini istediği pozisyonda tutuyor ve tek eliyle emziriyor. Emzirirken ten tene temasta sorun olmuyor."
ANNE, AMELİYATTAN GELİR GELMEZ BEBEĞİNİ EMZİREBİLDİ
Ebe Nailoğlu, beşikle ilgili çok güzel geri dönüşler aldıklarını belirtti ve şöyle devam etti: "Doğumdan sonra ilk 1 saat içinde emzirme olduğu için süt salınımı artıyor ve beşik anne sütünün artmasına da katkı sağlıyor. Mama takviyesi vermeden anneler güzelce bebeklerini emzirdi. Beşik normal doğumda da kullanılabilir ama sezaryende anne mobil olmadığı için bunu denedik. Ürünün patentini alıp doktora tezimin son aşamasını bitirdik. Anne ameliyattan gelir gelmez bebeği beşiğe koyup hiç beklemeden emzirdi, erkenden emzirdiği için süt salınımı konusunda faydalı oldu ve mamaya ihtiyaç duyulmadan bebekler beslendi."
Böylece sezaryen doğum sonrası bebeklerin anne sütünden geri kalmaması sağlanacak.
Emzirme Beşiği'nin,Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan başvurusu kabul edildi. Şimdi ise uluslararası patent için hazırlık yapılıyor.
BİR YORUM YAPIN 0