Meryem ne demek? Meryem isminin anlamı nedir? Meryem Kuran'da geçiyor mu

Günümüzde çok yaygın olan isimlerden birinin ne demek olduğunu sizlerle paylaşıyoruz. Çok sık duyduğumuz ancak birçoğunun anlamını bilmediği Meryem ismi, internet kullanıcılarının arattığı isimlerden. Peki, Meryem isminin anlamı nedir? Meryem ne demektir? Meryem ismi Kuran'da geçiyor mu?

Kız bebek bekleyen ebeveynler en anlamlı ve kulağa en hoş gelen isimleri araştırıyor. Günümüzde farklı ve hiç duyulmamış isimlerle ad koymak bir moda haline gelse de bunlar yerine kültürümüzün içinden hem anlamı hem fonetiği estetik isimler koymayı tercih edebilirsiniz. Bu kaygıyla çocuğunuza isim arıyorsanız listeye Meryem'i de ekleyebilirsiniz. Peki, Meryem isminin anlamı nedir? Meryem ne demektir? Meryem ismi Kuran'da geçiyor mu?

Meryem isminin anlamı

Meryem isminin anlamı

MERYEM İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

İbranice kökenli olduğu düşünülen Meryem ismi, Arapçaya de geçmiştir ve anlamı ibadete düşkün, abid insan (kulluk/ibadet eden) demektir. Hz. İsa'nın annesinin adı da Meryem'dir.

Türk Dil Kurumu'na göre Meryem isminin anlamı "İsa Peygamber'in annesinin ismi" ve "ibadet eden kişi, dindar kadın" şeklinde geçer.

MERYEM İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU?

Meryem adı Kuran'da tam 34 yerde geçmektedir. Bunlardan 23'ü "İsa bin Meryem" (Meryem oğlu İsa) şeklinde ifade edilmiştir. ayrıca Kuran'ın 19. suresi bizzat Meryem ismiyle anılmaktadır. Nitekim Hz. Meryem (a.s) Kuran'da ismiyle anılan tek kadındır.

Buse ne demek? Buse isminin anlamı nedir? Buse KuranİLİŞKİLİ HABERBuse ne demek? Buse isminin anlamı nedir? Buse Kuran'da geçiyor mu? Sena ne demek ve Sena isminin anlamı nedir? Sena ismi KuranİLİŞKİLİ HABERSena ne demek ve Sena isminin anlamı nedir? Sena ismi Kuran'da geçiyor mu?

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0