Yağız ne demek? Yağız isminin anlamı nedir? Yağız Kuran'da geçiyor mu?

Günümüzde çok sık duyduğumuz ve Türk kültüründe oldukça popüler olan Yağız isminin anlamı internette en çok arananlar arasına girdi. Okunuşu kolay ve seslenmesi de güzel olan Yağız isminin ne demek olduğunu ve Kuran'da geçip geçmediğini merak ediyorsanız içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Doğacak erkek bebeğinize isim bulmakta zorlanıyorsanız daha önce duyulmamış isim aramak yerine anlamı güzel isimleri inceleyebilirsiniz. Önünüzde kocaman bir liste varsa ve karar veremiyorsanız bu isimlerin arasına Yağız ismini de ekleyebilirsiniz. Önceden çok fazla kullanılan Yağız ismi, kuvvetli bir yapıyı ve liderlik özelliklerini simgeleyen nadir bir isim olmasıyla tercihleriniz arasında olabilir. Peki anlamı nedir? Yağız ne demek? 

Yağız isminin anlamı

Yağız isminin anlamı

YAĞIZ İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Yağız ismi Türkçe kökenli olup, koyu renk, özellikle de koyu tenli veya koyu saçlı anlamlarını taşımaktadır. Yağız ismi Türkiye'de 26.947 kişide bulunmaktadır. Diğer bir anlamı ise ay gibi, aya benzer demektir. 

YAĞIZ İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU?

Yağız ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmiyor. Ancak herhangi bir olumsuz anlam içermediği için İslami açıdan caizdir.

YAĞIZ İSMİNİN YANINA YAKIŞAN İSİMLER

Aren: Farsçada parlak renkteki kum tanesi

Emir: Buyruk, komut

Bade ne demek? Bade isminin anlamı nedir? Bade Kuran'da geçiyor mu?

İLİŞKİLİ HABER

Bade ne demek? Bade isminin anlamı nedir? Bade Kuran'da geçiyor mu?
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0