Bade ne demek? Bade isminin anlamı nedir? Bade Kuran'da geçiyor mu?

Son dönemlerin en dikkat çeken ve popüler isimleri arasında yer alan Bade ismi, anlamıyla da internette en çok arananlar arasına girdi. Okunuşu kolay ve seslenmesi de güzel olan Bade isminin ne demek olduğunu ve Kuran'da geçip geçmediğini merak ediyorsanız içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Doğacak kız bebeğinize isim bulmakta zorlanıyorsanız hem daha önce duyulmamış hem de anlamı güzel isimleri inceleyebilirsiniz. Divan şiirinin ögelerinden biri olarak bilinen ve şiirlerde ifade edilen Bade ismi bu noktada listenize ekleyebileceğiniz hoş isimler arasındadır.  Aşk şerbeti anlamına gelen Bade ismi, aşkı ve kutsal sevgiyi sembolize eder. Peki, Bade ne demek? Bade ismi Kuran'da geçiyor mu?

Bade isminin anlamı nedir

Bade isminin anlamı nedir

BADE İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Bade ismi Farsça kökenli olup, 'aşk ve kutsal sevgi' anlamlarını taşımaktadır. Bade ismi en çok İstanbul ilinde (1.974 kişide) , en az ise Ankara'da ilinde (448 kişide) bulunmaktadır. Toplamda Türkiye'de Bade ismine sahip olan kişi sayısı ise 7.282 kişidir. Hem divan edebiyatında hem de tasavvuf edebiyatında kullanılan Bade ismi, daha manevi kavramları temsil eder. Bu kullanımlara göre bade 'aşk' anlamındadır. Bahsi geçen aşk ise, somut dünyada yaşanan aşk değil sufilerin duyduğu Allah aşkını temsil etmektedir. 

BADE KURAN'DA GEÇİYOR MU?

Bade ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir. Ancak herhangi bir olumsuz anlam içermediği için İslami açıdan da caizdir.

 

BADE İSMİNİN YANINA YAKIŞAN İSİMLER

Duru: Saf, berrak, temiz.

Ela: Uzlaştırıcı, arabulucu, bir işi birlikte yapan.

Yağız ne demek? Yağız isminin anlamı nedir? Yağız Kuran'da geçiyor mu?

İLİŞKİLİ HABER

Yağız ne demek? Yağız isminin anlamı nedir? Yağız Kuran'da geçiyor mu?
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0