Ahsen ne demek? Ahsen isminin anlamı nedir? Ahsen Kuran'da geçiyor mu?

Son dönemlerin popüler isimleri arasında yer alan Ahsen ismi, anlamıyla da internette en çok arananlar arasına girdi. Okunuşu kolay ve seslenmesi de güzel olan Ahsen ​isminin ne demek olduğunu ve Kuran'da geçip geçmediğini merak ediyorsanız içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Doğacak kız bebeğinize isim bulmakta zorlanıyorsanız hem daha önce duyulmamış hem de anlamı güzel isimleri inceleyebilirsiniz. Kökeni Arapçadan gelen ve Türkçeye yerleşmiş isimler arasında yer alan Ahsen ismi bu noktada listenize ekleyebileceğiniz hoş isimlerden biridir. Önceden çok daha fazla kullanılan Ahsen ismi, hem kız hem de erkek çocukları için kullanılabilecek nadir isimlerden biridir. Peki, Ahsen isminin anlamı nedir? Ahsen ne demek? 

AHSEN İSMİNİN ANLAMI NEDİR

AHSEN İSMİNİN ANLAMI NEDİR

AHSEN İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Ahsen ismi Arapça kökenli olup, 'çok güzel, en güzel' anlamlarını taşımaktadır. İstanbul'da Ahsen ismini kullanan 2.807 kişi, Ankara'da 1.096 kişi bulunmaktadır. Toplamda Türkiye'de Ahsen ismine sahip olan kişi sayısı ise 15.840 kişidir. Ahsen ismi daha güzel, çok güzel, en güzel anlamlarının yanı sıra aynı zamanda yiğit, mavi gözlü ve gökmen anlamlarını da taşımaktadır.

AHSEN İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU?

İslami açıdan da oldukça önemli olan Ahsen ismi, merak edildiği üzere Kur'an-ı Kerim'de de geçmektedir. Toplamda 50 ayet olmak üzere birçok ayette yer alan Ahsen kelimesi; Ahsen'i takvim, en güzel şekil anlamı üzerinden bilinmektedir. 

AHSEN İSMİNİN YANINA YAKIŞAN İSİMLER

Cansu: Hayat veren su.

Ayşe: Rahatlığı bolluğu ve bereketi ifade eder.

Şeyma: Çok değerli, çok kıymetli.

Efe ne demek? Efe isminin anlamı nedir? Efe ismi Kuran'da geçiyor mu?

İLİŞKİLİ HABER

Efe ne demek? Efe isminin anlamı nedir? Efe ismi Kuran'da geçiyor mu?
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0