Efe ne demek? Efe isminin anlamı nedir? Efe ismi Kuran'da geçiyor mu?

Günümüzde çok sık duyduğumuz ve Türk kültüründe oldukça popüler olan Efe isminin anlamı geçtiğimiz günlerde anlamı en çok aranan isimler arasına girdi. Okunuşu kolay ve seslenmesi de güzel olan Efe isminin ne demek olduğunu ve Kuran'da geçip geçmediğini merak ediyorsanız içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Doğacak erkek bebeğinize isim bulmakta zorlanıyorsanız daha önce duyulmamış isim aramak yerine anlamı güzel isimleri inceleyebilirsiniz. Önünüzde kocaman bir liste varsa ve karar veremiyorsanız bu isimlerin arasına Efe ismini de ekleyebilirsiniz. Önceden çok fazla kullanılan Efe ismi, kimileri tarafından çok beğenilirken kimleri tarafından da beğenilmemektedir. Peki, Efe isminin anlamı nedir? Efe ne demek? 

EFE İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Efe ismi Türkçe kökenli olup, cesaret ve yiğitlik anlamlarını taşımaktadır. Ege bölgesinde sıklıkla tercih edilen Efe ismi Türkiye'de toplamda 56.315 kişide bulunmaktadır. Efe isminin diğer bir anlamı ise kabadayı, ağabey ve kaptandır.

EFE İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU?

Efe ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir fakat herhangi bir olumsuz anlam içermediği için İslami açıdan caizdir.

EFE İSMİNİN YANINA YAKIŞAN İSİMLER

Ayaz: Aydınlık ve serinlik.

Kadir: Her şeye gücü yeten.

Ahsen ne demek? Ahsen isminin anlamı nedir? Ahsen Kuran'da geçiyor mu?

İLİŞKİLİ HABER

Ahsen ne demek? Ahsen isminin anlamı nedir? Ahsen Kuran'da geçiyor mu?
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0