Kıvanç ne demek? Kıvanç isminin anlamı nedir? Kıvanç ismi Kuran'da geçiyor mu?

Günümüzde çok sık duyduğumuz ve Türk kültüründe oldukça popüler olan Kıvanç isminin anlamı geçtiğimiz günlerde internette en çok arananlar arasına girdi. Okunuşu kolay ve seslenmesi de güzel olan Kıvanç isminin ne demek olduğunu ve Kuran'da geçip geçmediğini merak ediyorsanız içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Doğacak erkek bebeğinize isim bulmakta zorlanıyorsanız daha önce duyulmamış isim aramak yerine anlamı güzel isimleri de inceleyebilirsiniz. Önünüzde kocaman bir liste varsa ve karar veremiyorsanız bu isimlerin arasına Kıvanç ismini de ekleyebilirsiniz. Bir döneme damgasını vuran Kıvanç ismi, kişinin kendine olan güvenini ve iç huzurunu yansıtan nadir bir isim olmasıyla tercihleriniz arasında olabilir. Peki, Kıvanç isminin anlamı nedir? Kıvanç ne demek? İşte, detaylar...

Kıvanç isminin anlamı nedir

Kıvanç isminin anlamı nedir

KIVANÇ İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Kıvanç ismi Türkçe kökenli olup, gurur, onur, başarı veya memnuniyet gibi anlamlar taşımaktadır. Genellikle pozitif duygular çağrıştıran Kıvanç ismi Türkiye'de toplamda 11.382 kişide bulunmaktadır. Kıvanç isminin diğer bir anlamları ise yüce, yüksek, ulu, büyük, sağlamdır. 

KIVANÇ İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU?

Kıvanç ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir çünkü bu isim Arapça kökenli değildir. Fakat Kıvanç ismi, İslami açıdan herhangi bir olumsuz anlam içermediği için caiz olarak kabul edilir.

KIVANÇ İSMİNİN YANINA YAKIŞAN İSİMLER

Asaf:  Vezir, nazır, bakan.

Eymen: Uğurlu, talihli, şanslı.

Feriha ne demek? Feriha isminin anlamı nedir? Feriha Kuran'da geçiyor mu?

İLİŞKİLİ HABER

Feriha ne demek? Feriha isminin anlamı nedir? Feriha Kuran'da geçiyor mu?
Burak isminin anlamı nedir? Burak ismi Kuran'da geçiyor mu? Burak ne demek?

İLİŞKİLİ HABER

Burak isminin anlamı nedir? Burak ismi Kuran'da geçiyor mu? Burak ne demek?
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0