Ela isminin anlamı nedir? Ela ismi Kuran'da geçiyor mu? Ela isminin özellikleri

İsimler, bilinen anlamlarının yanı sıra bilinmeyen pek çok anlama da sahip olabilmektedir. Anne baba adaylarının bebeklerine isim seçmeden önce dikkat ettikleri önemli hususlardan biri de bu isimlerin hangi anlamlara geldiğidir. Doğacak kız çocuklarına Ela ismini vermek isteyen anne babalar da her isimde olduğu gibi bu ismin de anlamını merak etmektedir. Peki Ela isminin anlamı nedir?İşte, Ela isminin özellikleri...

Kız çocuklarına verilebilecek en güzel isimler arasında yer alan Ela ismi, Farsça kökenli bir isimdir. Doktorlar dizisinde yer alan Ela karakteriyle bir döneme damgasını vuran bu isim, bir göz rengini ifade etmesiyle sebebiyle de genellikle Ela renkli kız çocuklarına verilmektedir. Modern ile gelenekselliği bir arada barındıran Ela ismi, ülkemizde sıklıkla tercih edilmektedir.

Peki, Ela isminin anlamı nedir? Ela ismi Kuran'da geçiyor mu? Ela isminin özellikleri nelerdir?

Ela ismi

Ela ismi

ELA İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Bal renginden kestane rengine doğru dönen, açık kahverengi göz rengi anlamına gelen Ela ismi, mükemmel bir güzelliği temsil etmektedir. Ela renk göz, birçok şiirde dile getirilirken şiirlerde ela renkli gözlere sahip olan güzellerden sıklıkla bahsedilmektedir. Bu anlamının dışında Ela isminin sahip olduğu diğer anlamlar ise genel olarak şu şekildedir; "Uzlaştırıcı, arabulucu, bir işi birlikte yapan", "Gözde sarıya çalan kestane rengi", "Bu renkte olan ".

Ela isminin anlamı

Ela isminin anlamı

ELA İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU?

Anne baba olmak için gün sayan adayların çocuklarına verecekleri isimleri araştırırken en çok dikkat ettikleri konulardan biri de o ismin Kuran'da yer alıp almadığı olmaktadır. Çocuklarının ömür boyunca taşıyacakları unvanları olan isimlerin anlamlarının düzgün olmaları veya Kuran'da geçmiyor olsa bile kullanılmasının caiz olması açısından ebeveynlere çok büyük bir sorumluluk düşmektedir.

Peki, Ela ismi Kuran'da geçiyor mu? Çocuklarına Ela ismini vermek isteyen anne babaların bu ismi kullanmalarında bir sakınca bulunuyor mu? İşte, cevabı...

"Farsça kökenli olan Ela ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir. Fakat bu isim içerdiği anlam itibari ile dinen kız çocuklarına verilmesinde herhangi bir sorun teşkil etmemektedir. Yani kız çocuklarına Ela ismini vermek dinen caizdir."

Ela ismi Kuranda geçiyor mu

Ela ismi Kuranda geçiyor mu

ELA İSMİNİN ÖZELLİKLERİ

Ela ismine sahip olan kimselerde sanatsal konulara karşı yetenek gözlemlenirken, bu isim duyarlı, nazik ve akıllı insanları temsil eder. Ela ismi, insani konularda duyarlılığı, hassas bir ruhu temsil etmektedir. Ela adını sahip kişiler, genellikle yeteneklidir ve yaptıkları çalışmalarda detayları çok ama çok fazla önemserler. Detaycı bir yapıları vardır. Konfor ve lüks yaşantıya zaafları da bulunur. Kurallara ve baskıya asla gelemezler, bunu kabul etmezler. Sakin zamanlarda kendi işine çok rahat çözüm üretirler. Her şeyden çabuk sıkılırlar ve uzun süre odaklanamazlar.

Ela isminin özellikleri

Ela isminin özellikleri

ELA İSMİNİN HARF ANALİZİ

E: İsminde bu harfin bulunduğu kişiler genelde içe dönüktür ve güven eksikliği yaşarlar.
 
L: Özgüveni yüksek, rahat kişilerin harfidir. Sanatsal kişiliğin sembolüdür.
 
A: Lider olma isteğini arttırır. Gururlu bir kişiliği destekler.
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0