Burcu Biricik'in kızına verdiği Luna isminin anlamı nedir? Luna ne demek?

Geçtiğimiz saatlerde ilk çocuğunu kucağına alarak anne olmanın mutluluğunu yaşayan ünlü oyuncu Burcu Biricik, doğum günü kutlaması sırasında da kızına Luna ismini koyacağını duyurmuştu. Ünlü oyuncunun doğum müjdesinin ardından Luna ismi de internette en çok aranan isimler arasına girdi. Peki, Luna isminin anlamı nedir? Luna hangi dilde?

İsimler, bilinen anlamlarının yanı sıra bilinmeyen pek çok anlama da sahip olabilmektedir. Anne baba adaylarının bebeklerine isim seçmeden önce dikkat ettikleri önemli hususlardan biri de bu isimlerin hangi anlamlara geldiğidir. Doğacak kız çocuklarına Luna ismini vermek isteyen anne babalar da her isimde olduğu gibi bu ismin de anlamını merak etmektedir. Peki, Luna ne demek? Luna ismi Kuran'da geçiyor mu? İşte, detaylar...

Burcu Biricik ve kızı Luna

Burcu Biricik ve kızı Luna

LUNA İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Latince ve İtalyanca bir isim olan Luna, 'dolunay ya da ay' anlamlarını taşımaktadır. Türkiye'de en çok kullanılan 38066. isim olan Luna, aynı zamanda gece anlamı da taşır. Modern bir söyleyişi olan Luna ismi, sözüne güvenilir olmalarından dolayı herkes tarafından sevilen ve saygı duyulan kişi olarak betimlenir.

LUNA İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU? CAİZ Mİ?

Dilimize İtalyanca ve Latince dillerinden geçen Luna ismi, Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir. Fakat bu isim içerdiği anlam itibari ile dinen kız çocuklarına verilmesinde herhangi bir sorun teşkil etmemektedir. Yani, kız çocuklarına Luna ismini vermek dinen caizdir.

LUNA İSMİNİN YANINA YAKIŞAN İSİMLER:

Mina: Şeffaf, billur, mine ve gökyüzü. 

Asya: Doğu yönü.

Burcu Biricik anne oldu! Hastaneden ilk görüntüler geldi

İLİŞKİLİ HABER

Burcu Biricik anne oldu! Hastaneden ilk görüntüler geldi
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0