Maria isminin anlamı nedir? Maria ne demek, Kuran'da geçiyor mu?

Son dönemlerin popüler isimleri arasında yer alan Maria ismi, anlamıyla da internette en çok arananlar arasına girdi. Okunuşu kolay ve seslenmesi de güzel olan Maria ​isminin ne demek olduğunu ve Kuran'da geçip geçmediğini merak ediyorsanız içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Doğacak kız bebeğinize isim bulmakta zorlanıyorsanız hem daha önce duyulmamış hem de anlamı güzel isimleri inceleyebilirsiniz. Meryem adının Latince bir biçimi olan Maria ismi de bu noktada listenize ekleyebileceğiniz hoş isimlerden biridir. Peki, Maria isminin anlamı nedir? Maria ne demek? İşte, detaylar...

MARİA İSMİNİN ANLAMI NEDİR

MARİA İSMİNİN ANLAMI NEDİR

MARİA İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Meryem isminin Latince bir biçimi olan Maria ismi,  kültürel olarak pek çok farklı dilde değişik anlamlara sahiptir. Özellikle eski Mısır dilinde 'sevgili ve aşk' anlamlarını taşıyan Maria ismi, aynı zamanda çocuk için dilek, isyan ya da kader denizi gibi farklı anlamlara da gelir. Türkiye'de yalnızca 883 kişide bulunan Maria ismi;  İstanbul'da 329 kişide, Ankara'da ise 30 kişide mevcuttur. 

MARİA İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU?

Maria ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir. Fakat herhangi bir olumsuz anlam içermediği için İslami açıdan da caizdir.

MARİA İSMİNİN YANINA YAKIŞAN İSİMLER:

LUNA: Dolunay ya da ay.

MİRA: Kuyruklu yıldız.

Lisa isminin anlamı nedir? Lisa Türkçesi nedir? Lisa ismini koymak caiz midir?

İLİŞKİLİ HABER

Lisa isminin anlamı nedir? Lisa Türkçesi nedir? Lisa ismini koymak caiz midir?
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0