Lisa isminin anlamı nedir? Lisa Türkçesi nedir? Lisa ismini koymak caiz midir?

Son dönemlerin popüler isimleri arasında yer alan Lisa ismi, anlamıyla da internette en çok arananlar arasına girdi. Okunuşu kolay ve seslenmesi de güzel olan Lisa ​isminin ne demek olduğunu ve Kuran'da geçip geçmediğini merak ediyorsanız içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Doğacak kız bebeğinize isim bulmakta zorlanıyorsanız hem daha önce duyulmamış hem de anlamı güzel isimleri inceleyebilirsiniz. Kolay telaffuzu sebebiyle oldukça beğenilen isimler arasında yer alan Lisa isminin kökeni İngilizcedir. Peki, Lisa isminin anlamı nedir? Lisa ne demek? İşte, detaylar...

LİSA İSMİNİN ANLAMI NEDİR

LİSA İSMİNİN ANLAMI NEDİR

LİSA İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Anlamı ile beraber dini açıdan önemli bir yere sahip olan Lisa ismi, Türkçe olarak 'Tanrı benim yeminim' şeklinde ifade edilmektedir. Aynı zamanda 'kutlu, bereketli kadın' anlamlarına gelen Lisa ismi, Türkiye'de yalnızca 901 kişide bulunur. 

LİSA İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU?

Lisa ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir. Fakat herhangi bir olumsuz anlam içermediği için kullanılması da İslami açıdan caizdir.

LİSA İSMİNİN YANINA YAKIŞAN İSİMLER:

LUNA: Dolunay ya da ay.

MİRA: Kuyruklu yıldız.

Maria isminin anlamı nedir? Maria ne demek, Kuran'da geçiyor mu?

İLİŞKİLİ HABER

Maria isminin anlamı nedir? Maria ne demek, Kuran'da geçiyor mu?
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0