Kadir ne demek? Kadir isminin anlamı nedir? Kadir ismi Kuran'da geçiyor mu?

Günümüzde çok sık duyduğumuz ve Türk kültüründe oldukça popüler olan Kadir isminin anlamı geçtiğimiz günlerde anlamı en çok aranan isimler arasına girdi. Okunuşu kolay ve seslenmesi de güzel olan Kadir ​isminin ne demek olduğunu ve Kuran'da geçip geçmediğini merak ediyorsanız içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Doğacak erkek bebeğinize isim bulmakta zorlanıyorsanız daha önce duyulmamış isim aramak yerine anlamı güzel isimleri inceleyebilirsiniz. Türkiye’de erkek çocukları için yaygın olarak kullanılan ve beğenilen isimler arasında yer alan Kadir ismi de bu noktada listenize ekleyebileceğiniz anlamlı isimlerden biri. Peki, Kadir isminin anlamı nedir? Kadir ne demek? İşte, detaylar...

KADİR İSMİNİN ANLAMI NEDİR

KADİR İSMİNİN ANLAMI NEDİR

KADİR İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Kadir ismi Arapça kökenli olup; değer, kıymet, itibar anlamları taşımaktadır. Türkiye'de sıklıkla tercih edilen Kadir ismi, Türkiye'de 197.917 kişide bulunmaktadır. Kadir isminin diğer bir anlamı ise bir yıldızın parlaklık bakımından bulunduğu basamaktır.

KADİR İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU?

Kadir ismi Allah'ın güzel isimlerinden biridir. Kuran'ı Kerim'de kırktan fazla yerde geçen Kadir ismi, özellikle Abese Suresinden sonra nazil olan Kadir Suresi ile ön plana çıkar. Toplam 5 ayetten oluşan Kadir Suresinin ilk ayetinde Kuran'ın Kadir Gecesinde indirildiğinden bahsedilir. Bu nedenle Kadir Gecesi tüm Müslüman alemi için kutsal bir gün olarak kabul edilir. 

KADİR İSMİNİN YANINA YAKIŞAN İSİMLER:

ARAS: Doğal zenginliklerle dolu toprakları ve yaşamı çağrıştıran.

ASAF: Vezir, nazır, bakan.

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0