Behlül isminin anlamı! Behlül Arapça mı? Behlül Kuran'da geçiyor mu?

Son dönemin popüler isimlerinden biri olan Behlül, en çok aratılan isimler arasına girdi. Kulağa hoş gelen fonetik yapısıyla Behlül isminin anlamı nedir? Behlül ne demek? Behlül Kuran'da geçiyor mu? Behlül Arapça mı, Farsça mı, Türkçe mi?

Doğacak çocuğa güzel bir isim vermek anne babanın vazifelerindendir. Erkek bebek bekleyenler isim arayışına girişti bile. Hem kulağa hoş gelsin, şiirsel olsun hem de anlamı güzel olsun istiyorsanız listenize Behlül ismini ekleyebilirsiniz. Peki, Behlül isminin anlamı nedir? Behlül ne demek? Behlül Kuran'da geçiyor mu? Behlül Arapça mı, Farsça mı, Türkçe mi? İşte, Behlül ismiyle ilgili merak edilenler...

BEHLÜL İSMİ NE DEMEK?

Erkek isimlerinden Behlül, Arapça kökenli bir isimdir. Behlül'ün anlamı ise "akıllı", "zeki", "hazırcevap" olarak sıralanır. Yanı sıra, "neşeli" veya "şakacı" karakteri temsil ettiği düşünülür.

Türlü türlü hayır ve fazileti kendisinde toplayan seçkin kişilerin sıfatı olan Behlül, sözlükte güleç yüzlü ve cömert insan şeklinde tanımlanır. Tasavvufta da yeri olan Behlül ismi, meczup ve ermişleri ifade  etmek üzere de kullanılmaktaydı.

BEHLÜL KURAN'DA GEÇİYOR MU?

Behlül ismi Kuran'da geçmemektedir. Ancak İslam tasavvufunda zahid ve ermiş kişiler için kullanılır. Bu bağlamda İslam tarihinde yeri mevcuttur.

Behlül isminin anlamı

Behlül isminin anlamı

BEHLÜL İSMİNİN HARF ANALİZİ

B: Duygusal ve hassas yapılı

E: Enerjik ve özgürlükçü

H: Liderlik özelliğine sahip ve yeniliklere açık

L: Sanat ve estetiğe düşkün

Ü: Pratik zeka ve analitik düşünmeye kabiliyetli

L: Tekrar eden L harfi, duygusal yoğunluğu ve sanatsal yetenekleri pekiştirebilir.

BEHLÜL İSMİNİN KARAKTER ANALİZİ

Behlül ismine sahip kişiler nüktedan, zeki, esprili, kavrayışı hızlı, güler yüzlü, kendini çabuk sevdirebilen ve neşeli kişilerdir.

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0