Bebeklerin ağlama nedenleri neler?

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Melahat Yeni, ağlama krizine giren bebeklerin ebeveynlerine önemli tavsiyelerde bulundu. Peki bebekler neden ağlar? İşte uzmanından öneriler...

Özellikle de yeni doğan bebekler arasında sıklıkla görülen uzun süreli ağlama nöbetleri, ebeveynler için sıkıntılı bir duruma dönüşüyor. Ardı arkası kesilmeyen ağlama sesleri ve huzursuzluk aslında ciddi sağlık problemlerinin de habercisi olabilir. Peki bunun çaresi ne? Uzmanlar uzun süreli ağlama nöbetleri için ne öneriyor? İşte o bilgiler...

BEBEĞİNİZ 2 SAAT BOYUNCA AĞLIYORSA...

1 yaşından küçük bebeklerin iki saat kadar uzun bir süre boyunca ağlaması 'huzursuzlanma' olarak nitelendirilir. Susmayan bebekler doktora götürüldüğü zaman detaylı bir şekilde muayene edilir. Bu esnada bebeğin neden ağladığı tespit edilir. 

BEBEKLERİN UZUN SÜRELİ AĞLAMA SEBEPLERİ

1- İnfantil kolik: Dördüncü aydan küçük bebeklerde sıklıkla görülen ağlama nedenidir. Muayene esnasında problem olmayan ancak geceleri haftada 3 defa nöbet halindeki ağlama sesleri bağırsakta gaz birikmesi ile görülebilir.

2- Turnike sendromu: Bebeğin üzerine serilen battaniyenin ya da giydiği kıyafetin parmaklarına dolanması sonucu sıkışma ile meydana gelir. Muayene esnasında bebeğin zarar görüp görmediği iyice incelenmelidir.

3-  Aşı tepkisi: Aşı olunduktan sonraki 8-12 saat aralığı bebekler huzursuzlanabilir. Özellikle de difteri- boğmaca- tetanos aşısında bu durumla karşılaşılır.
 
4- Diş çıkarma süreci: 4 aylıktan büyük olup salya akışlarının başladığı bebeklerde hafif ateş durumuyla beraber ağlama nöbetleri görülebilir. İçinde Parasetamol bulunan jellerin diş etlerindeki kaşıntı ve ağrıyı azalttığı bilinir.

BİR YORUM YAPIN 0