Bebeklere sinek kovucu sürülür mü? 2024 bebekler için en iyi sinek kovucular ve fiyatları

Anne ve babaların kendilerinden önce bebeklerinin sağlığını düşünmesi olağan bir sorumluluk duygusudur. Yazın gelmesiyle birlikte ortaya çıkan sinek problemi, ebeveynlerin bebekleri için korktukları bir durum haline gelmiştir. Bebeklerin sineklere karşı hassas ciltleri için ilk akla gelen ise sinek kovuculardır. Peki, bebeklere sinek kovucu sürülür mü? Bebekler için en iyi sinek kovucu spreyler nelerdir?

Anne ve babaların eğlenceli zamanlarda dahi çocuklarını koruyarak birlikte zaman geçirmek istemesi en doğal süreçlerden biridir. Fakat yaz aylarının en kötü ve can sıkıcı yönlerinden biri ise sinek problemidir. Özellikle bebeklerle birlikte yapılan piknik, park, balkonda hava alma gibi aktivitelerde ön plana çıkan sivri sinekler her ne kadar bebeği kısıtlayan, kısıtlamasa bile rahatsız eden bir durum olsa da bebeklerini ısıran sineklerin taşıdığı virüs ve bakteriler ebeveynleri düşündürmektedir. 

bebekleri sinek ısırması

bebekleri sinek ısırması

Bebekler havuza ya da denize girebilir mi?İLİŞKİLİ HABERBebekler havuza ya da denize girebilir mi?

Bebekler yapısal olarak dünyaya yeni geldikleri için kirli kan denilen mevzu yetişkin bireylerdeki gibi bir mantıkta değildir. Bebekler çok daha taze deri ve ete sahiptir. Bu durum ise bir sineğin vazgeçilmezlerindendir. Bir ortamda bebeğin olması koşulunda kolay kolay yetişkinler ısırılmadığı dahi görülmüştür. Sinekleri uzaklaştırmak için bebek arabasına ya da pusete takılan tül koruyucular ise bebeğin doğaya el atmasına ve hissetmesini engelleyerek keşfetme duygusunu örseleyecektir. Bundan kurtulmak ve sinek problemi çekmemek için kullanılan spreyler ise bebeklere uygunluğu konusunda merak oluşturur. 

sinek ısırması

sinek ısırması

BEBEKLERE SİNEK KOVUCU SÜRÜLÜR MÜ?

Uzmanlar bebeklerin sinek ısırıklarına karşı sinek spreyi kullanmasını çok önermese de mecbur kalınan ortamlarda bebeklere uygun olan doğal içerikli ürünlerin kullanılabileceğine dikkat çeker. Sinek spreylerinin sinekleri uzak tutmasının asıl sebebinin içerisindeki ağır kokudan kaynaklı olduğunu belirten uzmanlar, bu kokunun bebeklere zarar vermeyen cinsten olmasının gerektiğini açıklayarak spreylerin içerisinde bu kokuya sebep olan 'DEET' maddesinin oranına bakılmasını önerdi. Bu noktada dikkate alınması gereken oran ise "Bebek spreylerinde Deet oranının %20'nin altında olması gerekmektedir." şeklinde açıklandı. Yani, bitkisel kökenli bebek sinek kovucu spreyleri seçerken bile içerisindeki Deet maddesine bakmalı ve doğal içeriklerden oluşup oluşmadığına dikkat etmelisiniz. Peki, bu koşullara uyan sinek koruyucu spreyleri nelerdir, fiyatları ne kadar? İşte, detaylar...

bebekler için sinek kovucular

bebekler için sinek kovucular

2024 BEBEKLER İÇİN EN İYİ SİNEK KOVUCULAR 

MARKA FİYAT
Bebek Odası İçin Elektrikli Sinek Öldürücü Lamba 200,00-7.000,00TL
Mosquitno bebekler için sinek kovucu bant 500,00TL
Nurse Harvey’s Organics Buzz 250,00TL
Chicco sivrisinek kovucu sprey 250,00TL
Trukid sinek kovucu losyon 400,00TL
Bebekler için sinek kovucu bileklik 85,00-300,00 TL
Incia sinek kovucu 360,00TL
Nutralen sinek kovucu vücut spreyi 290,00TL
Defans sinek kovucu 160,00TL
Bekarlar için evlenme duası! Evlenmek için hangi dua okunur? Hayırlı kısmet açma duası

İLİŞKİLİ HABER

Bekarlar için evlenme duası! Evlenmek için hangi dua okunur? Hayırlı kısmet açma duası
Sivrisinek sokmasına ne iyi gelir? Sivrisinek kaşıntısını yok etmek için ne yapmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Sivrisinek sokmasına ne iyi gelir? Sivrisinek kaşıntısını yok etmek için ne yapmalı?

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0