Bebek bezi seçilirken dikkat edilmesi gerekenler! Bebek bezi nasıl seçilir?

Son zamanlarda çıkan çeşitli markalarla birlikte kafa karışıklığına neden olan bebek bezi seçimi, ebeveynler için de ortak bir problem haline gelmeye başladı. Bizler de bebeklerin huzur ve rahatlığı için oldukça önemli olan bebek bezlerini seçerken ebeveynlerin nelere dikkat etmesi gerektiğini sizler için bir araya getirdik. İşte, detaylar...

Gün içinde bebeğin hareket etmesindeki en büyük rahatlığı sağlayan etkenler arasında bulunan bebek bezleri, uzmanların açıklamalarına göre belirli kategorilere ayrılıyor. Bu noktada bebeğin boyu ve kilosu kadar cilt hassasiyeti ve tuvalet sıklığının da önemli olduğunu savunan uzmanlar, bebek bezlerinin emiciliği ile de farklı modellere ayrıldığını söylüyor. Ayrıca cırt cırtlı seçenekleriyle birlikte külotlu modelleriyle de bebeklerin hareket kısıtlılığını ortadan kaldırıldığını belirten uzmanlar, bebek bezi seçimlerinde tüm bunların bir arada değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. İşte, bebeğinize uygun bebek bezi seçerken dikkat etmeniz gerekenler...

bebek bezi seçenekleri

bebek bezi seçenekleri

UYGUN BEZ BOYUTU

Bebek bezi seçiminin en bilinen özellikleri arasında yer alan uygun bez boyutu, bezin sızdırmazlık özelliğinden en üst düzeyde faydalanmanızı sağlar. Bu noktada bebeğinizin tam boyu ve kilosunu öğrenmeniz vücut orantısına uygun bez seçmeniz önemlidir. Çünkü zannedilenin aksine bebek bezlerinin bebeğe büyük gelmesi, onun rahatlığını olumsuz etkiler. Bebeğe küçük veya büyük gelen bez seçimleri pişik ve cilt tahrişlerine neden olabilir.

bebek bezi

bebek bezi

 

YUMUŞAKLIĞI

Yetişkin bir insana kıyasla çok daha hassas ve dış etkenlere karşı dirençsiz olan bebek ciltleri, bu sebeple kolayca tahriş olabilir ve en ufak bir nemlenmede pişik sorununa neden olabilir. Bu noktada iyi bir bebek bezinin, bu hassas duruma cevap verecek şekilde yumuşak dokulu olması gerekmektedir. 

bebek bezi nasıl seçilir

bebek bezi nasıl seçilir

"PİŞİK KARŞITI OLMASI İÇİN EMİCİLİĞİ YÜKSEK OLMASI LAZIM"

Bebeklerde en çok karşılaşılan problemlerinden biri olan pişik, ebeveynlerin korkulu rüyası olabileceği gibi bebekler için de oldukça zorlu bir süreçtir. Bebeklerin pişik olmaması için ise ciltlerinin her an nemden uzak olması gerekmektedir. Bu sebeple pişiği ve cilt tahrişini önlemek için önemli adımlardan biri de bebek bezi seçimleridir. Tercih edeceğiniz bebek bezlerinin emiciliği ve emicilik hızı ne kadar yüksekse o kadar iyidir. Çünkü bebeğinizin altını olabildiğince kuru tutmanız gerekmektedir. Elbette, bebeğinizin beslenme rutinleri ve uyku düzeni de bez seçimi kadar önemlidir.  

Külot bebek bezi

Külot bebek bezi

KÜLOT BEZLER

Emekleyen ya da yürüyen hareketli bebeklerin bez değişimleri oldukça zorlu olurken külotlu bezler, bebeklerin hareket özgürlüğünü engellemezken ebeveynlerin de işini kolaylaştırıyor. Kullanım rahatlığının yanı sıra özellikle yumuşaklık ve sızdırmazlık özellikleriyle de ön plana çıkan külotlu bezler, anne ve babaların bez değişiminde kolaylık sağlarken aynı zamanda bebeklere de rahat bir oyun alanı sunuyor. 

Çamaşır kurutma makinesi nasıl kullanılır? Kurutma makinesi alırken nelere dikkat etmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Çamaşır kurutma makinesi nasıl kullanılır? Kurutma makinesi alırken nelere dikkat etmeli?
Yeryüzünde ne kadar Müslüman var? Dünyada hangi dinin mensubu en fazla?

İLİŞKİLİ HABER

Yeryüzünde ne kadar Müslüman var? Dünyada hangi dinin mensubu en fazla?
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0