Aileler, küçük yaştaki çocuklarının davranışlarında herhangi bir bozukluk ya da farklılıklar görüyorsa, erken dönemde çaresine bakmalılardır.
Doğum sonrasında anne ile bebeğin fiziksel teması oldukça önemli bir konudur. Özellikle de 0-18 ayı kapsayan bir süreçte bebeğin bakıcısıyla kurduğu fiziksel yakınlık, bağlanma duygusunun gelişimine yardımcı olur.
Bağlanan bebek, başta kendisine olmak üzere dış dünyaya karşı da güven besler. Ancak bu bağlanma dediğimiz olay, düzgün bir şekilde sağlanamazsa ilerleyen zamanlarda karşınıza depresyon veya iletişim bozuklukları olarak çıkar.
Genellikle 11 yaş döneminde görülen bu sorunlar, çocuğun akademik performansını düşürerek öğrenme güçlüğü yaşamasına sebep olabilir. Ergenlik dönemine kadar yaşanan sorunlar çözülmezse, saldırganlığın ve öfkelenmenin şiddeti daha da artar.
Ergenlikteki depresyon çoğu zaman gelişimsel olarak ortaya çıkabildiğinden dolayı aileler anca gözle görülebilir sorunlar yaşandığı zaman yardım alıyor. Aslında çocukta depresyon yavaş bir şekilde ilerliyor. Erken dönemde yardım alınmadığı zaman ilerleyen zamanlarda daha büyük problemler yaşanıyor. Bu anlamda da erken teşhis ve tanı büyük önem taşıyor.
BİR YORUM YAPIN 0