Çocukluk döneminde görülen olumsuz alışkanlıklardan bazılarını sizler için düzenledik. İşte en sık görülen alışkanlıklar...
Çocukluk döneminde rastlanabilen birtakım alışkanlıklar, bazı evhamlı ebeveynleri kaygılandırmaktadır. Bu alışkanlıklar bebeklik döneminden itibaren başlayıp, 6-7 yaş aralığına kadar sürebiliyor. Görülen en yaygın alışkanlıklar ise parmak emme, saç kıvırtma, burun karıştırma ve tırnak yemedir.
PARMAK EMME
Özellikle de baş parmağı emme alışkanlığı neredeyse büyün çocuklarda görülür. Sebebi de anne karnında gelişen emme refleksinden kaynaklanmaktadır. Eğer çocuğunuz 4 yaşına gelene kadar parmağını emiyorsa bunda anormal bir durum yoktur. Ancak, 4 yaşından sonra da bu alışkanlığına devam ediyorsa sağlık problemi olabilir.
TIRNAK YEME
Bu alışkanlık günümüzde hem çocuklarda hem de yetişkinlerde görülmektedir. Genellikle 3-6 yaş civarında görülen bu alışkanlık, çocuğun kendini stres veya baskı altında hissetmesinden kaynaklanır. Kızlara nazaran erkeklerde daha sık görülür.
SAÇ KIVIRTMA
Daha çok kız çocuklarında rastlanan bu durum tırnak yemede olduğu gibi stresli ya da baskı veren zamanlarda görülür. Bu saç kıvırtma alışkanlığını çocuklar bazen üzerilerinde bulunan püsküllü elbiselerle oynamalarıyla yaparlar.
BURUN KARIŞTIRMA
Burun karıştırma alışkanlığının nedeni tam olarak belirlenemese de 2-3 yaşlarındaki çocuklar can sıkıntısından dolayı burunlarını karıştırmaktadır.
BİR YORUM YAPIN 0