Kış aylarına yaklaşmamızla birlikte bağışıklık sisteminde düşme görülmektedir. Nezle, soğuk algınlığı, grip gibi hastalıkların çoğaldığı bu mevsimde burun akıntısı şikayetleri de oldukça fazladır. Özellikle çocukların hayatınız zorlaştıran burun tıkanıklığı için açıklama yapan uzmanlar, gündelik hayatını zorladığını dile getirdi. Burnu tıkalı olan çocuğa ne yapmalı? Çocuklarda burun tıkanıklığı nasıl geçer?
Burun tıkanıklığı nezle grip, soğuk algınlığı, alerji yada sinüzit gibi farklı sağlık sorunları sebebiyle olabiliyor. İnsanın günlük hayatını etkileyen burun akıntısı, çocuklarda daha da hayat zorlaştırıcı bir pozisyon alabiliyor. Çocuklarda görülen burun tıkanıklığının en çok görülen sebeplerinden biri nezle, alerji veya geniz eti olduğunu belirten uzmanlar, rahat nefes alamadığında gelişiminin de olumsuz etkilendiğini belirtti. Çocuklarda büyüme geriliği de oluşturan burun tıkanıklığı için evde rahatça çözüm üretebilirsiniz. Sizler için uzmanlarından öğrendiğimiz "Burnu tıkalı olan çocuğa ne yapmalı?" sorusunun cevabı haberimizde...
BURNU TIKALI OLAN ÇOCUĞA NE YAPMALI?
Burun tıkanıklığı özellikle yeni doğan bebeklerde oldukça sık görüldüğünü ifade eden uzmanlar, bebeklerde burun tıkanıklığının sebebi olarak kirli hava, sigara dumanı gibi etkenlerin rol oynadığı belirtildi. Bu sebeple bebeklerin odası sık sık havalandırılmalıdır. Yeni doğan bebeklerde yastığın düz olması, odanın nem oranın dengelenmesi gibi yöntemler yer alırken, bebekte olan geniz eti de buna sebebiyet verebilmektedir. Bebeklerin burun tıkanıklığına iyi gelen şeylerden biri de tuzlu su olduğunu açıklayan uzmanlar, bebek burun spreylerinin kullanımında sakınca olmadığını ifade etti.
Burnu tıkalı olan bebeklerin sık sık emzirilmesi gerekmektedir. Özellikle yaptırılan ılık banyoların bebeğin mukus sıvısını atmada etkin rol oynadığını belirtildi. Burun aspiratörlerinin kullanımı da bebekleri oldukça rahatlatırken, oksijeni daha fazla çekmesini sağlıyor.
Çocuklarda görülen nezle, grip, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda ortaya çıkan burun tıkanıklığına da tuzlu su spreyleri öneren uzmanlar, ayrıca bağışıklık sisteminin güçlü tutulması ve beslenmeye dikkat edilmesi gerekildiğini belirtti. Uyurken çocukların burun akıntısının genzine akmaması için yüksek yastıkta uyumaları gerektiği verilen bilgiler içerisinde yerini alıyor.
KRONİK VEYA KALICI HALE GELEBİLİR!
Eğer tüm yapılanlara rağmen çocuk yada bebek iyileşmiyorsa, bir uzmana götürülmeli ve muayene edilmelidir. Çünkü bahar ve kış sezonunda çocuk ve bebeklerde üst solunum yolu problemlerine dikkat etmek gerekiyor. Bu yaş grubunda olan hastalık ileride kalıcı kronik hale gelebilmesiyle birlikte daha riskli boyutları da içerisinde barındırabiliyor.
BİR YORUM YAPIN 0