Uzmanlar uyarıyor! "Zehir etkisi oluşturacak kadar tehlikeli"

Gün geçtikçe fast food yiyecekler kadar içecekler de bir o kadar tehlikeli hale geliyor. Örneğin çocuklar bir öğünde alması gereken kaloriyi yalnızca bir bardak buzlu içecek ile elde ediyor. Bu tarz içeceklerin yalnızca obeziteye zemin hazırlamakla kalmadığını aynı zamanda çocukların bağışıklık sistemine de zarar verdiğini açıklayan uzmanlar ise bu noktada dikkat edilmesi gerekenlerden bahsetti.

Son zamanlarda en az fast food yiyecekler kadar popüler olan içecek türleri, çeşitli sunum teknikleri ve tatlı versiyonlarıyla çocukların ilgi odağı haline geldi. Her gün verilse bile sorgulanmadan tüketilecek ve zamanla istenilecek bu içecekler, maalesef ki göründükleri kadar tatlı ve masum değil. Konuya dair Kanal D Ana Haber'e açıklamalarda bulunan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Bora Baysal, çocukların bu içecekleri tüketirken nasıl bir risk altında olduğunu bilmediğinden bahsetti. 

Şeker bağımlılığı

Şeker bağımlılığı

"BİR ZEHİR ETKİSİ YARATACAK KADAR TEHLİKELİ"

Açıklamaları esnasında bu içeceklerin çocukların sağlığı üzerindeki etkilerine dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Bora Baysal, bu olası etkilerin yalnızca obeziteyle ilgili olmadığını söyledi. Doç. Dr. Bora Baysal; "Bu içeceklerin hepsi obezite açısından bir risk faktörü. Sadece obezite için de değil aynı zamanda kanserojen maddeler içermesi de büyük risk. Şeker bağımlılık yaratır. Bunları tükettikçe çocuk daha fazla tüketmek istiyor ve daha fazla ihtiyaç duyuyor. Bu maddeler bir zehir etkisi yaratacak kadar tehlikeli. Dikkat eksikliği ve hiperaktiviteden tutun da hipertansiyona, kalp hastalıklarına ve organ bozukluklarına kadar gidebilen bir hastalık." şeklinde konuştu.

Bir bardağı 500 kalori

Bir bardağı 500 kalori

BİR BARDAĞI TAM 500 KALORİ!

Çocukların bir öğünde alması gereken kaloriyi bir bardak ile elde ettiğini dile getiren Doç. Dr. Bora Baysal, bu içeceklerin içeriğinden bahsetti. Doç. Dr. Bora Baysal; "O içecekler tatlı hem de öyle böyle değil. Bir bardağında bir öğünde alınması gereken kalorinin tamamı var. Eskiden fast food yiyecekler konuşuluyordu şimdi de içecekler gündem oldu. Bir bardağı 500 kalori çünkü içerisinde toz şeker, çeşitli şuruplar ve krem şanti var." dedi.

obezite tuzağı

obezite tuzağı

"ÇOCUKLAR EN BÜYÜK RİSK GRUBUNDA"

Bu durumun diğer ülkelere kıyasla ülkemizde çok daha fazla olduğunu dile getiren Doç. Dr. Bora Baysal; "Çocukları obezite tuzağına düşüren bu içecekler bağışıklık sistemine de zarar veriyor. Türkiye yüzde 7.7 oranıyla çocuk obezitesinde Avrupa ikincisi. Özellikle de paketli gıdaları tüketen ve fast food tarzı beslenen çocuklar en büyük risk grubunda." ifadelerini kullandı. 

Kefir zayıflatır mı? Kefir kaç kalori? 2 haftada 5 kilo verdiren kefir diyeti nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Kefir zayıflatır mı? Kefir kaç kalori? 2 haftada 5 kilo verdiren kefir diyeti nasıl yapılır?
800 yıldır hayatımızda! Konya'nın yöresel lezzeti çığır açıyor

İLİŞKİLİ HABER

800 yıldır hayatımızda! Konya'nın yöresel lezzeti çığır açıyor
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0