Çocuklarda telefon bağımlılığına dikkat! Uzmanlar uyarıyor

Günümüzde internet ve sosyal medya kullanımı artık çok yaygın. Akıllı telefon veya tablet kullanma yaşı küçük çocuklara kadar indi. Birçok kolaylık sağlayan sosyal medyanın özellikle çocuklar için olumsuz yönleri de bulunuyor. Uzmanlar sanal iletişim araçlarının ve sosyal medyanın zararlarına ilişkin uyarıyor ve çözüm yolları öneriyor.

Aşırı sosyal medya kullanımının çocukların ruh sağlığı üzerindeki etkileri son zamanların en çok araştırılan konularından biri. Eğitim ve iletişim kolaylığı açısından sosyal medyanın olumlu etkileri bulunuyor. Bununla birlikte oldukça zararlı etkileri de beraberinde getiriyor. Sanal iletişim yöntemlerinin yaygınlaşmasının ardından veliler de çocuklarıyla nasıl iletişim kuracakları konusunda kaygılanmaya başladı.

Çocuklarda telefon bağımlılığı

Çocuklarda telefon bağımlılığı

13-16 YAŞ ARALIĞINA DİKKAT!

Çocukluğunda telefon bilmeyen ebeveynlerin telefonla büyüyen çocukları, anne babalarını endişelendiriyor. Uzmanlar 13 yaşından önce çocuklarda telefon kullanımını önermiyor. 13-16 yaş aralığında ise iletişim kurabilmek için sadece tuşlu telefon öneriliyor.

Aileyle vakit geçirmek hem duygusal hem zihinsel gelişimi olumlu etkiliyor!İLİŞKİLİ HABERAileyle vakit geçirmek hem duygusal hem zihinsel gelişimi olumlu etkiliyor!

Çocukların telefon bağımlılığın bir nedeni de aslında ebeveynleri. Elini telefondan bırakmayan, bütün gün instagramda ya da sosyal medyada vakit geçiren ebeveynlerin çocukları da onları taklit edebiliyor.

Çocuklarla etkili iletişim

Çocuklarla etkili iletişim

İLETİŞİM YÜZ YÜZE OLUR

Çocukların sanal iletişim ortamlarında gruplar oluşturup sanal konuşmalar yapması oldukça yaygın bir durum. Ancak uzmanlar en etkili iletişimin yüz yüze olduğuna dikkat çekiyor ve sanal konuşma gruplarına sınırlı izin verilmesi gerektiğini belirtiyor. Bu nedenle sanal ortamlardan ziyade çocukların doğal ortamlarda vakit geçirmesine olanak sağlanmalıdır.

Sonbaharın simgesi: Gül kurusu rengi! Salon dekorasyonunda gül kurusu rengi nasıl kullanılır?

İLİŞKİLİ HABER

Sonbaharın simgesi: Gül kurusu rengi! Salon dekorasyonunda gül kurusu rengi nasıl kullanılır?
Trend yağmur çizmesi modelleri ve fiyatları 2024! Bahar mevsiminde ne giyilir?

İLİŞKİLİ HABER

Trend yağmur çizmesi modelleri ve fiyatları 2024! Bahar mevsiminde ne giyilir?

ETİKETLER

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0