Çocuklarla sonbahar etkinlikleri! Çocuklarla oynanacak en eğlenceli ev oyunları

Ülkemizde sonbahar etkisini göstermeye başladı. Genellikle yağışlı ve serin geçen bu mevsimde dış mekan etkinlikleri rağbetini kaybediyor. Peki, çocuklarla evde nasıl vakit geçirilir? Çocuklarla evde oynanacak en eğlenceli oyunları ve zeka geliştiren sonbahar etkinliklerini sizler için derledik.

Her mevsimin kendine has bir dokusu ve heyecanı var. Sonbaharın başı yazın devamı, sonu kışı kucaklayan ve soğuklara 'merhaba' diyen bir güzellik. Kırmızı, sarı, turuncu ve kahverenginin ortaya çıktığı sonbaharda hem çocukların tek başına oynayabileceği hem de ailecek yapılacak çok keyifli etkinlikler mevcut. Ailenizle keyifli ve eğlenceli vakit geçirmek istiyor ve bunun için çeşitli materyallere ihtiyaç duyuyorsanız, sizler için harika bir derleme yaptık!

ÇOCUKLARLA SONBAHAR ETKİNLİKLERİ

  • Soğan dikme:

Çocuklarınızla birlikte soğan köklendirebilirsiniz. Bu, hem çocuğu toprakla buluşturacak hem de sebzelerle mevsimlerin ilişkisini kuracaktır.

  • Yaprak çekme:

Bu oyun için kurumuş yapraklara ve kişi sayısı kadar pipete ihtiyacınız var. Kurumuş yaprakları bir masada toplayın. Pipeti ağzınıza alın ve nefesinizle yaprakları çekmeye başlayın. En fazla yaprak toplayan kazanır!

  • Patates baskı:

Patateslere dilediğiniz şekli vererek renkli baskılar yapın.

  • Mısır koyun:

Patlamış mısırları bir poşete koyup ona koyun kafası ve bacakları ekleyin. Keyifli bir film akşamı için çocuğunuzla birlikte hazırlık yapın.

  • Makarnadan yarış pisti:

Yaz bittiğine göre deniz makarnaları ikiye bölüp içini oyarak bilyeleriniz için yarış pisti hazırlayabilirsiniz.

  • Araba garajı yapma:

Evdeki oyuncak arabalarınız için karton kutudan en güzel garajı inşa edip içine park edebilirsiniz.

EVDE OYNANACAK EĞLENCELİ ZEKA OYUNLARI

Hava serin ya da yağışlı bile olsa, çocuğun mevsimin farkına varması ve dışarıda az da olsa vakit geçirmesi önemlidir. Bunların haricinde çocuklarınızın zevkine uygun etkinlikler üretebilirsiniz. Kum, oyun hamuru, evdeki basit araç gereçlerle oyun kurma, sonbahar temalı kurabiyeler akla ilk gelen ve eğlenceli etkinliklerden bazıları.

Bruce Willis'in Karayipler'deki dillere destan rüya evi göz kamaştırıyor! İçinde yok yok

İLİŞKİLİ HABER

Bruce Willis'in Karayipler'deki dillere destan rüya evi göz kamaştırıyor! İçinde yok yok
Bağırsakları çürüten besinler neler? Mutfağınızdan kesinlikle çıkarın

İLİŞKİLİ HABER

Bağırsakları çürüten besinler neler? Mutfağınızdan kesinlikle çıkarın
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0