Uluslararası İstanbul Çocuk Kitapları Fuarı 5 Ekim'de başlıyor!

Uluslararası Çocuk Yayıncıları Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası İstanbul Çocuk Kitapları Fuarının tanıtım toplantısı Rami Kütüphanesinde gerçekleştirildi. Fuarın bu sene ki teması doğa ve sürdürülebilirlik olacak.

Yaptığı açıklamalar sırasında Uluslararası İstanbul Çocuk Kitapları Fuarında dünya ve Türk çocuk edebiyatından seçkilerin yer alacağını belirten İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür; "Hafta sonu veya hafta içi çocuklarıyla beraber anne babanın burayı gezmesi ve burada çocuğuyla beraber keyifli vakit geçirmesi çok kıymetli." dedi.

Uluslararası İstanbul Çocuk Kitapları Fuarı toplantısı

Uluslararası İstanbul Çocuk Kitapları Fuarı toplantısı

"ANNE-BABALARI, ÇOCUKLARI, ÖĞRETMENLERİ FUARA DAVET EDİYORUM"

Fuarda yalnızca çocuklara değil velilere de hitap edecek eserlerin yer alacağını kaydeden İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür; "Okulda ve sınıfta öğrettiklerimizin evde anlam bulabilmesi için anne babaların bu konuda çok duyarlı olması lazım. Bu noktada onlara rehberlik ve kılavuzluk edecek çok güzel eserler var. Burada çocuğuyla hem keyifli bir öğrenme ortamına eşlik edecek hem de kendisi için lazım olacak kitapları, kendisi için faydalı olabilecek bilgi ve tecrübeleri alabilecekler. Çünkü çocuğa bir şey söylemek yerine, onunla beraber bir şeyi yapmak çok daha faydalı ve yerinde. Aslında çocuklarımızın da beklediği bu." şeklinde konuştu. 

 İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür

"ÇOCUKLARIN KİTAPLA DOSTLUK KURMALARI AÇISINDAN ÖNEMLİ"

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür'ün ardından röportaj veren Rami Kütüphanesi Müdürü Ali Çelik ise kütüphanenin açılması üzerine özellikle çocuklara yönelik atölye, seminer, söyleşi ve çocuk şenlikleri gibi çeşitli etkinlikler düzenlediklerini, kitap fuarının da önemsedikleri etkinliklerden biri olduğunu söyledi.

Uluslararası Çocuk Yayıncıları Derneği Başkanı Tayfur Esen

Uluslararası Çocuk Yayıncıları Derneği Başkanı Tayfur Esen

"BİR KÜLTÜR EKOSİSTEMİ VAR VE HEPSİ BİRBİRİNE BAĞLI"

Fuara Türkiye'de çocuk edebiyatı ağırlıklı çalışmalarıyla öne çıkan 50'ye yakın yayıncının katılacağını aktaran Uluslararası Çocuk Yayıncıları Derneği Başkanı Tayfur Esen, İstanbul'da ilk defa uluslararası düzeyde bir çocuk kitabı fuarı gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Uluslararası Çocuk Yayıncıları Derneği Başkanı Tayfur Esen; "Tabii ki bu kitapların yazarları, çizerleri, editörleri de burada yer alacak. Çocuklarla buluşarak imza, söyleşi ve atölye çalışmaları gerçekleştirecekler." ifadelerini kullandı. 

Rami Kütüphanesi Müdürü Ali Çelik

Rami Kütüphanesi Müdürü Ali Çelik

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0