Sosyal medyadaki büyük tehlike! Estetik yaşı 13'e düştü

Sosyal medyada kullanılan güzellik efektleri özellikle ergenlik çağındaki çocukların güzellik algısını olumsuz etkiliyor. Estetik cerrahisine başvuranların yaşı her geçen gün biraz daha küçülüyor.

Sosyal medya, teknoloji ve ünlülerin dünyası derken güzellik algısı hızla değişiyor. İnsanlar yaygın olarak sosyal medya hesaplarında filtreli ve makyajlı fotoğraflarını paylaşıyor. Sanal mecralarda "çirkin" insan görmek neredeyse imkansız. Sanal çağın meydana getirdiği gerçekçi olmayan güzellik algısı genç bireyleri olumsuz etkiliyor. Kullanılan yüz filtreleri 13-14 yaşlarındaki çocukları dahi estetiğe yönlendiriyor.

Sosyal medya güzellik algısını olumsuz etkiliyor

Sosyal medya güzellik algısını olumsuz etkiliyor

AİLELER ÇOCUKLARI ESTETİK OLSUN İSTİYOR

Estetiğe yönelimdeki bu artış tehlike uyandıracak boyuta ulaştı. Uzmanlar estetik cerrahiyle popüler olan yüze benzemek isteyenlerin sayısındaki ciddi artışa işaret ediyor ve artık çocukların da aileleriyle birlikte kliniğe geldiğini belirtiyor. Aileler çocuklarını estetiğe ikna etmesi için kliniğe getiriyorlar.

Estetik yaşı düştü

Estetik yaşı düştü

ESTETİK TALEP YAŞI DÜŞTÜKÇE DÜŞÜYOR

Doktorlar estetik talep yaşının 13'e kadar düştüğünü ifade ediyor. Küçücük çocuklar bir fotoğrafla estetik kliniğine gelip "Buna benzeyebilir miyim?" diyor.

Uzmanlar bu tür ameliyatların aciliyetinin olmadığını ve en az 18 yaşına kadar beklemeleri gerektiğini vurguluyor ve yaşları dolayısıyla fikirlerinin her an değişebileceğini belirtiyor.

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0