Roblox'tan Türkiye açıklaması! "Türkiye'deki yerel yasalara saygılıyız"

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) kararıyla Türkiye'de erişime engellenen video oyunu platformu Roblox, yaptığı açıklama ile Türk yasalarına saygı duyduğunu ve erişime açılması halinde özel bir ekiple birlikte Türkiye'de ofis açmak istediğini söyledi.

Çocuklar dijital oyunlarla oldukça vakit geçiriyor. Roblox adlı video oyun da bunlardan biri. Geçtiğimiz ağustos ayında çocuk istismarı ve cinsel içerikli paylaşımlar nedeniyle BTK'nın kararıyla Roblox'a Türkiye'de erişim yasağı getirilmişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konuya ilişkin, "Unutulmamalıdır ki Türkiye Cumhuriyeti, bir hukuk devletidir. Devletimiz, Anayasamıza göre çocuklarımızın korunmasını sağlamak için gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür" demişti.

ROBLOX AÇILACAK MI?

Roblox, yeniden erişime açılması durumunda iş birliği yapmaya hazır olduklarını belirten bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada "Roblox'un, öğrenme, yaratıcılık ve anlamlı bağlantılar sağlama platformu sunarak Türk toplumunda olumlu bir rol oynayabileceğine inanıyoruz. Ülkenin özel ihtiyaçlarını ele almak için yetkililerle işbirliği yapmaya kararlıyız." denildi.

Yasal süreçlerle aktif bir içimde iş birliği yapmak adına özel bir ekip oluşturmaya hazır olduklarını bildiren Roblox, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Platforma erişimin yeniden sağlanması durumunda Türkiye'de bir ofis açma ve yerel dilde hizmet verecek ek moderatörler de dahil olmak üzere, özel bir ekip işe alma planımız hazırdır. Roblox, Türkiye'deki yerel yasa ve düzenlemelere saygı duymaktadır. Oyuncuların ve geliştiricilerin güvenliğini ön planda tutarak, platforma erişimi yeniden sağlamak amacıyla yerel yetkililerle ve yasal süreçlerle aktif olarak işbirliği içindeyiz."

ETİKETLER

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0