Norveç'ten sürpriz sosyal medya kararı! Resmen yasakladılar

Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store, çocukları sosyal medyanın zararlı etkilerinden korumak amacıyla, sosyal medya kullanım yaş sınırını 15'e çıkarmayı planladığını duyurdu.

Sosyal medyanın özellikle çocuklar üzerindeki etkisi birçok açıdan çok tartışılan konulardan biri haline geldi. Birçok ülkede sosyal medya kullanımına ilişkin yeni düzenlemeler yapılıyor. Bunlar biri de Norçev oldu.

Norveç başbakanı Jonas Gahr Store, yeni düzenlemelerin, teknoloji şirketlerinin 15 yaş altındakilerden kişisel veri toplamasını engelleyeceğini ve bunun Netflix gibi şirketlere de uygulanacağını söyledi.

Norveç sosyal medya kullanımına yaş sınırı getirdi

Norveç sosyal medya kullanımına yaş sınırı getirdi

YAŞ SINIRLAMASI GETİRİLDİ

Norveç'te, sosyal medya kullanım yaşı alt sınırı 13 olarak belirlenmiş durumda. Ülkenin medya düzenleme kurumuna göre, mevcut sınırlamalara rağmen Norveç'te 9 yaşındaki çocukların yarısından fazlası sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor ve çocuklar genellikle kısıtlamaları kolayca aşabiliyor.

Başbakan Store, yerel haber kuruluşu VG'ye yaptığı açıklamada "Bu oldukça güçlü bir mesaj veriyor. Çocuklar sosyal medyadaki zararlı içeriklerden korunmalı.  Bunun zorlu bir mücadele olduğunu biliyoruz. Çünkü burada baskın güçler var, ancak aynı zamanda siyasetin de gerekli olduğu yer burası." diye konuştu.

Aile bakanı Kjersti Toppe ise "Ebeveynler teknoloji devleriyle mücadelede tek başlarına duramazlar. Bu nedenle daha katı mevzuatlar düşünüyoruz." dedi.

15 yaşındaki çocuktan aile katliamı! Sınavdaki başarısızlığı ölüm getirdi

İLİŞKİLİ HABER

15 yaşındaki çocuktan aile katliamı! Sınavdaki başarısızlığı ölüm getirdi
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0