Terrazzo kaplama, son dönemde ev dekorasyonlarında en sık tercih edilen kaplama modellerindendir. Kullanıldığı alana modern bir görünüm kazandıran Terrazzo hakkında, Terrazzo nedir ve Terrazzo kaplama özellikleri şeklinde sorular sıklıkla aratılıyor. Ev dekorasyonunun yeni trendi Terrazzo hakkında bilinmesi gerekenler haberimizde.
Dekorasyonda son dönemlerde Terrazzo kullanımı trendler arasında yer alıyor. Terrazzo, 1500 yıldır var olan bir malzemedir. Mermer parçaları ve çimentonun karışımıyla ortaya çıkan Terrazzo, ilk zamanlarında sadece zemin kaplaması olarak kullanılmaktaydı. Ancak son dönemlerde zemin dışında, duvar ve dekoratif objelerde de görülebiliyor. Terrazzo kaplama, zemin olarak daha çok otel ve hastane lobilerinde tercih ediliyor. Üretiminde kullanılan mermerin boyutları ve renklerine göre değişiklik gösterebilen Terrazzo hakkında bilinmesi gereken detaylar şöyledir:
Terrazo dekorasyonunu uygularken, zeminlere öncelik verebilirsiniz. Çünkü bu taşlar, özellikle farklı bir stil oluşturulmak istenilen cafe ve restoranlarda ve halen içerisinde ikamet edilen eski apartmanların koridorlarında çok şık görüntü sağlar. Bu taşlar aynı zamanda modern bir görünüm de oluşturur.
İlk zamanlardan bu yana zeminler için tercih edilen, kullanımı da oldukça kolay olan Terrazolar, su vb. her türlü duruma karşı dayanıklı olduğu için banyo ve mutfak duvarlarında rahatlıkla kullanılabilir.
TEZGAH VE MOBİLYA YÜZEYLERİNDE TERRAZZO
Sadece duvarlarda değil mutfakların adalarında, salonlarda kullanılan sehpalarda, tezgahlarda ve mobilyalarda da kullanımı sağlanabilir. Farklı uygulamalara açık olan Terrazzo, dekoratif ürünlerin yapımında da tercih edilebiliyor.
Ev dekorasyonunda aksesuarlar ve dekoratif ürünler her zaman tamamlayıcı unsurdur. Terrazzo, kaplama olarak objelere yeni bir görünüm kazandırır. Terrazzo kaplamayı mutfak ürünlerinde de kullanabilirsiniz.
İşte Terrazzo kaplama ile hazırlanmış şık duvar, zemin obje modelleri:
Terrazzo kaplama neden yapılmalıdır? sorusu da merak edilip araştırılan arasında. Bu sorunun yanıtı ise şu şekildedir:
- Estetik ve dekoratif bir yer döşemesidir.
- Kaplama, uygulama, bakım ve tamir masrafları açısından en az maliyete sahip üründür.
- Fiziksel ve kimyasal darbelere karşı dayanıklıdır. Uzun yıllar ilk günkü gibi kullanılabilir.
- Temizlenmesi kolaydır.
- Anti bakteriyel özelliğe sahiptir. Bu sayede hijyenik bir kullanım sağlar.
- Renk ve desen çeşitliliğine sahiptir.
BİR YORUM YAPIN 0